Stiri despre occident

  323 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lipsa încrederii, în anul Unirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipsa încrederii, în anul Unirii

  Anul Centenarului nu este doar unul de celebrare, dar este şi un an pre-electoral (cu toate agitaţiile pe care le vedem deja), precum şi un an în care România decide cum vrea să se raporteze la continuarea drumului său pro-occidental.

 • Ba p-a mă-tii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ba p-a mă-tii!

  Aglomeraţia de la ora 18.00 din traficul bucureştean. Mă târăsc spre casă făcându-mi loc prin nebunia care deja s-a transformat în normalitate. Că tot mergeam cu ameţitoarea viteză de 10 km pe oră, zic să o sun pe mama, aşa că folosesc telefonul din dotare. Bineînţeles că nu folosesc sistemul hands-free, motiv suficient pentru a fi oprit de un filtru de la Rutieră care era în zona Universităţii.

 • În vizită, la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În vizită, la copii

  Vorbind de aplicaţii în carne vie, nu pe mobil: ce-aţi zice de o dimineaţă senină, înviorată sonor şi ideologic de pumni şi picioare în uşă? Deschideţi, în pijama. O ceată răcneşte bolborosit şi negru, vă lipeşte de zid, vă înhaţă tatăl, coboară cu el în stradă şi îl spînzură repede de prima cracă, în chiotele mulţimii din cartier. De ce? Gura!

 • Mult zgomot pentru nimic. Haneke pune „Happy
End“ civilizaţiei occidentale VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mult zgomot pentru nimic. Haneke pune „Happy End“ civilizaţiei occidentale VIDEO

  Celebrul regizor austriac Michael Haneke încearcă să atace indirect, în noul său film „Happy End“, problema refugiaţilor africani care invadează Europa şi a indiferenţei noastre faţă de soarta acestora, dar – deşi filmul are forţă artistică şi distribuie actori formidabili – e departe de capodoperele care l-au consacrat.

 • Avionul MiG-15 împlineşte în curând 70 de ani. Câteva aparate nord-coreene încă mai zboară INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avionul MiG-15 împlineşte în curând 70 de ani. Câteva aparate nord-coreene încă mai zboară INFOGRAFIE

  Avionul de luptă care a şocat Occidentul în timpul Războiului Coreean, celebrul MiG-15, împlineşte 70 de ani de la primul său zbor, care a avut loc pe 30 decembrie 1947. Şaptezeci de ani mai târziu, bătrânul avion e încă în serviciul activ. E drept, e vorba de numai câteva zeci de aparate utilizate de Coreea de Nord, restul celor care au supravieţuit războaielor fiind prin muzee.

 • Şeful diplomaţiei britanice: Rusia este „în opoziţie directă“ cu Occidentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful diplomaţiei britanice: Rusia este „în opoziţie directă“ cu Occidentul

  Liderii ruşi şi-au poziţionat ţara în „opoziţie directă cu Occidentul“, provocând îngrijorări că relaţiile dintre cele două părţi sunt la cel mai ostil nivel de la sfârşitul Războiului Rece, a declarat vineri la Moscova ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, transmite dpa.

 • Serbia oscilează între Rusia şi Occident
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serbia oscilează între Rusia şi Occident

  Vizita făcută săptămâna aceasta de preşedintele sârb, Aleksandar Vucici, la Moscova, în cursul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, aduce din nou în atenţie faptul că Serbia continuă să oscileze între Rusia şi Occident.

 • Atacul asupra Occidentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atacul asupra Occidentului

  Nu este vorba despre teoria conspiraţiei universale, ci despre constatarea unei evidenţe: lumea occidentală, sistemele sale fundamentale de valori, structurile sale de siguranţă, se află sub un atac fără precedent.

 • Un imperativ al Occidentului: Nu pierdeţi Turcia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un imperativ al Occidentului: Nu pierdeţi Turcia!

  Mai multe ţări membre ale UE, în frunte cu Germania, au pledat în cadrul Consiliului European de săptămâna trecută pentru o reducere sau o „redirecţionare“ a finanţării legate preaderarea Turciei, cu scopul de a semnala dezacordurile cu Ankara, motivul fundamental fiind evoluţia statului de drept şi a democraţiei care merge într-o direcţie greşită, după cum a declarat, la recentul Consiliu European din weekend, doamna Merkel.

 • Analiză: Imaginea lui Vladimir Putin în presa occidentală este „un mit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză: Imaginea lui Vladimir Putin în presa occidentală este „un mit“

  Citind presa occidentală din ultima perioadă, publicul larg ar putea avea impresia că în fotoliul de lider de la Kremlin se află un gigant, un maestru păpuşar care, printr-un simplu gest, îşi poate activa armata de hackeri şi să submineze astfel democraţiile occidentale, scrie Susan Glasser, într-o analiză pentru publicaţia Politico.

 • ANALIZĂ A fost Rusia ţinta unei campanii de „ştiri false“ din partea NATO, cu ocazia exerciţiilor militare Zapad-2017?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ A fost Rusia ţinta unei campanii de „ştiri false“ din partea NATO, cu ocazia exerciţiilor militare Zapad-2017?

  Departamentele de apărare şi mass media occidentală au amplificat artificial ştirile cu privire la exerciţiile militare Zapad-2017 desfăşurate de Rusia, prezentându-le ca pe o ameninţare majoră. În realitate, ceea ce s-a petrecut nu a fost deloc pe atât de dramatic precum au lăsat să se înţeleagă ştirile alarmiste ce au circulat în Occident, scrie The Independent.