stiri despre depresie

„Mamaie, noi furăm copii?”. „Ce-ţi veni, copilă?”. „Ştii, azi la grădiniţă mama lui X a spus că dacă nu stă cuminte o să vină un ţigan să o fure!”. Mama s-a cam blocat şi a încercat să bălmăjească un răspuns fără să ştie cam de unde să înceapă. Ochii negri ai nepoată-mii se înecau în lacrimi şi mâinile îi atârnau pe lângă corp. „Spune-mi!”, se auzi vocea ei nervoasă, „Vreau să ştiu! Acum!”.

acum 20 ore · comentarii (46)

Organizaţia nonguvernamentală UN Watch a acuzat public: Rusia a dat 50.000 $ unui expert ONU pentru a fi denumită „ţară victimă a sancţiunilor coercitive individuale“. Scandalul de mari proporţii a apărut imediat după ce Idriss Jazairy, un expert internaţional nominalizat ca Raportor Special de către Consiliul pentru drepturile omului al ONU, a prezentat un raport în care condamnă SUA şi UE pentru impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei.

acum 20 ore · comentarii (12)

În această cercetare a fost studiat un grup de 94 pagini web care promovează, susţin sau sunt partenere a mişcării separatiste din Doneţk şi Lugansk. Metodologia aplicată în cercetare a fost analiza de reţea, scopul cercetării fiind identificarea unui model de construcţie şi funcţionare a reţelelor online de pagini web care susţin mişcarea Novorossia.

acum 18 ore · comentarii (15)

Ce înseamnă pentru viitorul Europei rezultatele alegerilor germane? Deşi a răsărit soarele pe la ora patru după amiaza şi pe Spree şi în grădina mea, cu rîul şi vechile faţade înviind deodată, ca să arate miilor de alergători de maraton (şi milioanelor de alegători) deprimaţi de ploaia rece de mai devreme, că oraşul are rezerve de atracţie, fie şi la apus, alte ecouri, mult mai sinistre, au ajuns pînă la noi.

Alice Weidel (una dintre cele mai vizibile figuri ale partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania – AfD – şi cap de listă la alegerile parlamentare din 2017, unde AfD tocmai a devenit al treilea cel mai mare partid din ţară), Marine Le Pen (lidera Frontului Naţional francez) şi nepoata ei, Marion Maréchal-Le Pen, sînt vîrfuri de lance ale unor formaţiuni naţionalist-anti-imigraţioniste, la limită fasciste.

acum 20 ore · comentarii (22)

În timp ce realitatea cotidiană e poluată cu ştiri false şi scandaluri privind atmosfera de intoleranţă din Ardealul multietnic, la faţa locului lumea îşi vede de treabă, şi, spre exemplu un teatru precum Tomcsa Sandor, din Odorheiul Secuiesc se face gazda unui interesant festival focusat pe dramaturgia contemporană română şi maghiară.

acum 18 ore · comentarii (2)

Germania a votat: CDU/CSU câştigă numărul cel mai mare de locuri în Bundestag, iar Angela Merkel (Mutti - Mămica, afectuos numită de susţinătorii săi) se îndreaptă, deşi a făcut un scor electoral dezamăgitor, către un al patrulea mandat de Cancelar al celui mai important stat european.

acum 21 ore · comentarii (2)

Festivalul Zile şi nopţi de teatru la Brăila, având drept principal organizator Teatrul „Maria Filotti“, manifestare de cultură teatrală amplă, de anvergură naţională, uneori izbutind chiar performanţa de a avea şi participanţi din afara graniţelor ţării, a fost creat pe vremea exemplarului directorat al Veronicăi Dobrin.

acum 20 ore · comentarii (0)

Şi pentru că tot a fost Tolkien Reading Day în acest weekend, continui serialul despre căsătorie cu o scrisoare a lui J.R.R. Tolkien către fiul său mijlociu, Michael. Voi prezenta în săptămânile următoare şi părerile unor gânditori care au aparţinut sau aparţin unor confesiuni creştine – catolici, precum J.R.R. Tolkien, ortodocşi şi (din nou) anglicani – şi chiar pe cele ale unor agnostici cu privire la această temă.

acum 17 ore · comentarii (5)

Data de 24 septembrie 2017 este pentru Germania, data alegerilor generale, în urma cărora se va şti cine va fi noul om forte de la Berlin, pentru următorii ani. Cei doi competitori sunt actualul Cancelar, creştin-democrata Angela Merkel, care ţinteşte cel de-al patrulea mandat şi fostul Preşedinte al Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz.

acum 2 zile · comentarii (7)

Vineri şi sâmbătă, 22 şi 23 Septembrie, de la ora 22:30, la Ateneul Român: Le Concert Spirituel au Temps de Louis XV; Corelli, Telemann, Rameau; Balkan: Miere şi sângeJordi Savall/ Le Concert des Nations/ Hesperion XXI/ Amira Medunjanin, Stoimenka Outchikova-Nedialkova, Aikaterini Papadopoulou, Gürsoy Dinçer, Tcha Limberger, Haïg Sarikouyoumdjian.