stiri despre depresie

Într-o lume în care se citeşte tot mai puţin, sînt recunoscător personajelor, tot mai rare, care se străduiesc să dea de citit. Evident, cu cîteva nuanţe. Uneori, de pildă, mi se pare excesivă o anumită grafomanie egolatră, practicată năvalnic de o mulţime de condeieri autocomplezenţi, gata să etaleze, zgomotos, mici frisoane lirico-metafizice, a căror unică utilitate este întreţinerea pioasă a unei „nobile“ (şi vide) imagini de sine.

acum 14 ore · comentarii (0)

Vineri are loc, la Bruxelles, cel de-al cincilea summit al Parteneriatului Estic. La doi ani distanţă de la ultima reuniune care a avut loc la Riga, în 2015, Republica Moldova pare că s-a împleticit atunci când, în decembrie 2016, şi-a ales în fruntea ţării un preşedinte pro-rus. Mai poate fi, în aceste condiţii, Parteneriatul Estic, un bun exerciţiu pentru vecinii noştri ca să ajungă în antecamera Uniunii Europene?

acum 3 ore · comentarii (1)

Sunt 62 de televiziuni cuprinse în sistemul naţional de măsurare a audienţei, realizat de compania Kantar Media. Sunt multe. Din cele 62, doar cinci contează pentru români. În octombrie a.c., cota cumulată de piaţă a primelor cinci televiziuni din topul audienţei naţionale – Pro TV, Antena 1, Kanal D, România TV şi Antena 3 – a fost de 51,75%.

acum 14 ore · comentarii (7)

Stresaţi că societatea civilă (=cetăţenii organizaţi în asociaţii şi fundaţii) îşi îndeplineşte cu brio rolul de monitor şi cenzor asupra puterii politice, criticând măsurile mai puţin bune şi încercând să aibă un cuvânt de spus în privinţa diverselor politici publice, doi parlamentari ai PSD încearcă să treacă prin Parlament un proiect de lege care ar deschide calea către o eventuală cenzură a organizaţiilor non-guvernamentale.

Declaraţiile politice în scumpa noastră patrie se fac cu mare uşurinţă, din diverse motive, unele sunt răfuieli între diversele partide rivale, destule sunt iresponsabile. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor dacă nu chiar în toate, declaraţiile politice iresponsabile nu au consecinţe în faţa legilor. Cei care le fac nu sunt traşi la răspundere juridică, chiar dacă au avut drept ţintă diverse obiective, cum ar fi statul de drept.

acum 13 ore · comentarii (3)

Este inacceptabil ca oameni tineri, capabili, cu funcţii destul de bine închegate în sistemul ONG din România să susţină o asemenea bazaconie cum este finanţarea creşterilor salariale din sectorul public din deficit bugetar. Până la 1 octombrie 2017, de la începutul anului, fiecare român a fost îndatorat de guvernarea PSD cu 700 lei, având în vedere o dobândă de 3%.

acum 13 ore · comentarii (24)

Cu toţii ştim cât de greu este să faci un copil să accepte lucruri pe care nu le înţelege sau care nu îi fac plăcere. Aşa se întâmplă şi cu mersul la stomatolog sau, mai grav, cu acceptarea unui tratament ortodontic. Aparatul dentar, deşi la modă, este greu de purtat, iar durata lungă a acestui tratament este descurajantă.

acum 11 ore · comentarii (3)