Stiri despre cannes

  357 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • CANNES
2018: Premii politically correct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CANNES 2018: Premii politically correct

  În racord perfect cu nominalizările - inclusiv pentru „Un Certain Regard“ (un bun prieten german, Knut, mare cronicar radio, mă întreba ce s-a întâmplat cu România că n-a fost selecţionat niciun lungmetraj, iar răspunsul a fost limpede: în afară de „Touch me not“, nimic nu se califica în privinţa subiectului ales!) - au fost şi câştigătorii, dar am apreciat că alegerile au presupus şi filme de calitate, cu mesaj, şi nu doar ciudăţenii.

 • Cannes 2018. Incendii şi patrupede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Incendii şi patrupede

  A început dimineaţa cu Dogman, sau mai bine zis despre Oameni şi câini, deşi oamenii sunt mai câinoşi, foarte violenţi şi cel mai dur, care seamănă cu personajul autohton, cel care a băgat un prezentator TV în tomberon, se pare că nu se teme, în trecere, decât de români! Uff!

 • Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge

  Dacă de dimineaţă francezii sunt bine cunoscuţi pentru cafeaua cu lapte şi un croissant (n-am să uit niciodată cum la prima călătorie în Franţa, în 1990, după Revoluţie, stăteam la Rouen şi seniorul casei s-a sculat în zori ca să–mi aducă foietajul fierbinte, nu cum e moda acum, să se cumpere de la supermarket semicongelat şi să se încălzească la microunde), anul acesta, la Cannes, de câteva zile

 • „Dezgustător şi insuportabil.“ Noul film al lui Lars von Trier a făcut peste 100 de spectatori să iasă din sală, la Cannes. Regizorul, declaraţii provocatoare VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dezgustător şi insuportabil.“ Noul film al lui Lars von Trier a făcut peste 100 de spectatori să iasă din sală, la Cannes. Regizorul, declaraţii provocatoare VIDEO

  Mult aşteptata revenire la Cannes a regizorului danez Lars Von Trier s-a transformat, evident, într-o controversă. Peste 100 de spectatori au părăsit sala în timpul proiecţiei celui mai nou film al cineastului, catalogându-l „dezgustător“ şi „violent“. Totuşi, cei care au rezistat până la final au aplaudat în picioare minute în şir. Ulterior, Von Trier a făcut şi o serie de declaraţii provocatoare.

 • Cannes 2018. Războiul Stelelor, proiecţie cu bodyguarzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Războiul Stelelor, proiecţie cu bodyguarzi

  Am trăit s-o văd şi pe-asta! La Cannes, în avanpremieră absolută, „Solo: A Star Wars Story“ s-a proiectat bine păzit de 8 agenţi speciali care au făcut cu rândul, stând în picioare, în laterala ecranului, privind în întuneric cu ochi de vultur ca nu cumva să pirateze cineva scene din film! Mai ceva ca şefii de stat ori Familia Regală britanică, la nunta de sâmbătă, bodyguarzii au vegheat ca să nu fie ceva furat!

 • Cannes 2018. Mondializarea indiferenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Mondializarea indiferenţei

  Definiţia stării noastre de spirit, mondializarea indiferenţei, îi aparţine fascinantului Papă Francisc, despre care a făcut un documentar, nu prea inspirat, din păcate (în afară de dublul sens al titlului, „Un om de cuvînt“, căci cuvintele sunt unica armă a sa şi îşi respectă promisiunile!), marele Wim Wenders, poate şi copleşit de personalitatea Sanctităţii Sale.

 • Cannes 2018. O zi cu filme ca-n filme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. O zi cu filme ca-n filme

  Un 13 mai de neuitat! Nostalgii şi fericire în stare pură! Prima proiecţie, interzisul Panahi, cu 3 chipuri, iranianul care a reuşit iar să-şi trimită creaţia, ca şi la Berlinală, dar tot nu-i lăsat să călătorească, a izbutit aparent imposibilul.

 • Corespondenţă Eugenia Vodă, de la Cannes: „E luni: aveţi ordin să zâmbiţi!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă Eugenia Vodă, de la Cannes: „E luni: aveţi ordin să zâmbiţi!“

  Într-un scurtmetraj (din Seances speciales) un regizor thailandez imaginează o dictatură a viitorului: totul în culori de bomboane fondante, totul însorit şi pastelat, oamenii ca nişte fericite păpuşi de cârpă, executând comenzile care le vin scrise pe ecranele mobilelor; de pildă comanda: „E luni: toată lumea zâmbeşte!̋..

 • Cannes 2018. Care pe care: TV versus cinema
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Care pe care: TV versus cinema

  Oare cât de mare a devenit rolul televiziunii în şlefuirea sau, mai bine zis, în influenţarea gustului publicului, inclusiv al celui avizat, care se presupune că se află în sălile de presă de la Cannes?