Stiri despre asigurari

  566 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum percep
românii siguranţa rutieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum percep românii siguranţa rutieră

  Profilul general al participantului la traficul din România este influenţat de slaba educaţie rutieră primită în şcoli, superficialitatea pregătirii în şcolile de şoferi şi exemplul primit în familie, potrivit unui chestionar online iniţiat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România – UNSAR.

 • Cum a evoluat piaţa asigurărilor în primele
nouă luni ale anului 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a evoluat piaţa asigurărilor în primele nouă luni ale anului 2017

  Piaţa asigurărilor din România şi-a continuat trendul de creştere şi în primele nouă luni ale acestui an. Societăţile de asigurare autorizate şi reglementate de ASF au înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2017, un total al primelor brute subscrise (PBS) de 7,32 miliarde de lei, cu 6% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

 • Complici la omorârea speranţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complici la omorârea speranţei

  Sistemul sanitar din România este damnat. Toţi murim de dragul sănătăţii şi de fapt nu îi pasă nimănui. Nimeni nu a criticat câtuşi de timid decizia guvernului Tudose de a reduce contribuţia la sănătate de la 10,7%  la 10% din salariul brut.

 • Liderii pieţei asigurărilor schimbă preţurile RCA. Urmează ieftiniri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii pieţei asigurărilor schimbă preţurile RCA. Urmează ieftiniri

  Allianz Ţiriac şi Omniasig VIG, doi dintre cei mai mari jucători din piaţa asigurărilor, au notificat sau urmeză să notifice Autoritatea de Supraveghere Financiară în privinţa intenţiei de a schimba tarifele RCA. Mişcarea este prima de acest tip după intrarea în vigoare a noii legi privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto şi a normei aferente.

 • Cum răspunde Ovidiu Wlassopol, propunerea pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF, la o întrebare simplă, pe domeniu: Nu cunosc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum răspunde Ovidiu Wlassopol, propunerea pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF, la o întrebare simplă, pe domeniu: Nu cunosc

  Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat, pe pagina sa de Facebook, un video în care arată cum s-a descurcat Ovidiu Wlassopol, propunerea pentru preluarea postului de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, când i-a fost pusă o întrebare pe domeniul unde urmează să activeze. Răspunsul scurt al candidatului pentru conducerea ASF: „Nu cunosc!“

 • Brokerii de
asigurări RCA, cu jalba la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brokerii de asigurări RCA, cu jalba la Bruxelles

  Tarifele de referinţă stabilite de noua lege a RCA îi nemulţumeşte nu numai pe asigurători, dar şi pe brokeri, care trăiesc, practic, din comisioanele primite de la companiile de asigurări. Brokerii spun că legea este neconcurenţială şi ameninţă că dacă va fi promulgată în forma actuală vor face plângere la Comisia Europeană.

 • ASF a anunţat
tarifele de referinţă pentru piaţa RCA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ASF a anunţat tarifele de referinţă pentru piaţa RCA

  La doar o zi după ce deputaţii au votat Legea care reglementează asigurările de Răspundere Civilă Auto (RCA), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut publice tarifele de referinţă pentru poliţele obligatorii. Oficialii ASF au anunţat, miercuri, că noile tarife nu numai că nu vor creşte, dar chiar vor scădea cu până la 17%.

 • Preţul RCA se pregăteşte să sară-n aer. Cum se vor calcula tarifele de referinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul RCA se pregăteşte să sară-n aer. Cum se vor calcula tarifele de referinţă

  Preţul poliţelor RCA ar putea sări în aer după ce va expira perioada de plafonare a tarifelor, pe 19 mai. Până atunci, ASF vrea să trimită în Parlament legea care stabileşte tarifele de referinţă. În timp ce asigurătorii au depus amendamente pentru creşterea cheltuielilor cu poliţele RCA, transportatorii ameninţă că vor ieşi din nou în stradă dacă preţurile vor creşte.