Plăţi de peste 4,65 milioane de lei au fost făcute către pagubitii City Insurance. FGA soluţionează aproximativ 200 de dosare pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a soluţionat peste 1.450 de dosare de daună în cazul City Insurance, valoarea acestora fiind de peste 4,65 milioane de lei, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Până la data de 9 decembrie 2021 au fost efectuate plăţi pentru un număr de 1.003 cereri de plată, în sumă de 2.268.736,40 lei. O nouă plată a fost efectuată pe data de 10 decembrie 2021, în cuantum de cca. 2.384.000 lei, pentru cca. 450 cereri de plată. Până în prezent, au fost soluţionate peste 1.450 de dosare de daună.", a anunţat marţi ASF.

Potrivit sursei citate, la acest moment, FGA soluţionează în medie aproximativ 200 de dosare pe zi. 

Structura personalului FGA va fi însă permanent modificată, astfel încât să permită îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de legislaţie, respectiv constatarea daunelor în baza cererilor depuse de păgubiţi, instrumentarea şi plata despăgubirilor într-un termen rezonabil.

Ulterior avizării de către direcţiile de specialitate, cererile de plată se supun aprobării Comisiei Speciale, constituită conform legii în cadrul FGA. Comisia Specială se întruneşte ori de câte ori este nevoie, plăţile fiind efectuate în zilele imediat următoare aprobării.

FGA a deschis circa 8.845 de dosare, pe baza cererilor de deschidere dosare daună depuse de păgubiţii City Insurance.

Citeşte şi: Fondul de garantare a asiguraţilor va plăti, începând de luni, primele despăgubiri în cazul City Insurance

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite