Românii, mai interesaţi de asigurările de sănătate, după pandemie

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Circa 42% dintre români susţin că sunt mai interesaţi de asigurările de sănătate, ca urmare a pandemiei, transmite preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, Adrian Marin.

„Printr-un barometru UNSAR am constatat interesul în creştere pentru asigurări în 2021 şi anume 42% dintre români spun ca sunt mai interesaţi, ca urmare a pandemiei, de asigurările de sănătate. În 2020, acest procent era de 28%. 37% s-au uitat acum mai mult la asigurări de locuinţe. În 2020 erau 23%. 30% de asigurări de viaţă pentru şomaj şi preluarea temporară a ratelor. În 2020 erau la nivelul de 23%", a spus Marin la o dezbatere în cadrul proiectului de informare "Către o Românie Asigurată", organizată de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România şi Digi24, informează Agerpres.

În ceea ce priveşte riscurile de care se tem românii, specialistul a semnalat că 67% se tem de o criză economică şi financiară. De asemenea, 62% se tem de incendii şi accidente auto, 56% prevăd ca un risc îmbolnăvirile şi 54% dezastrele naturale.

Referitor la provocările pieţei, sursa citată a menţionat reputaţia industriei, deoarece „suntem într-un ecosistem al asigurărilor, nu suntem doar noi, UNSAR, sau un asigurator sau altul.

„Şi da, suntem într-un moment greu, cu un faliment de renume al unei companii care nu e membru UNSAR. Trebuie să trecem peste asta, trebuie să gestionăm şi sunt toate pârghiile acum să vedem cum vor fi absorbite toate efectele pentru a începe să discutăm şi despre celelalte linii de business: sănătate, viaţă şi multe altele", a punctat Adrian Marin.

El a adăugat că se vorbeşte şi despre un deficit de protecţie pe retail, atât la persoane fizice cât şi la companii, despre indicatorii tehnici care sunt sub presiune la „eterna poveste" RCA.

„Până acum, datele oficiale prezentate arătau doar rata daunei care depăşeşte 100%. Trebuie să spun că diferenţa dintre rata daunei şi restul este destul de mare pentru că trebuie să adaugi cheltuieli de achiziţie şi administrare, să plăteşti taxe la Fondul de Garantare, la BAAR, la Victimele străzii şi toate acestea dau o pondere şi tot ce depăşeşte 100% înseamnă pierderi, deci este puternic sub presiunea profitabilităţii", a mai afirmat preşedintele UNSAR.

O altă provocare prezentată este frecvenţa ridicată a accidentelor rutiere, existând o analiză care spune că în 2020 în România au fost 17 accidente grave pe zi, soldate cu morţi şi/sau răniţi grav.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri