Revoltă după închiderea sălilor de fitness în carantină. „Am fost vizaţi aleatoriu şi închişi abuziv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au lansat, pe Facebook, o petiţie online pentru redeschiderea sălilor de fitness şi a saloanelor de înfrumuseţare.

Nevoiţi să pună lacătul pe sala de fitness pe care o administrează, după ce Zalăul a fost plasat în carantină din cauza ratei mari de infectări, soţii Anca şi Arnold Schlachter au formulat o petiţie către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care solicită redeschiderea sălilor de fitness şi a saloanelor de înfrumuseţare.
Petiţia a fost lansată şi în mediul online, sâmbătă seara, şi a strâns peste 400 de semnături în doar câteva ore. La începutul săptămânii viitoare, soţii Schlachter intenţionează să depună petiţia, precum şi lista de semnături, la Prefectura Sălaj.

În solicitare, cei doi tineri precizează că în sala lor s-au respectat cu stricteţe regulile sanitare, clienţii şi antrenorii au purtat în permanentă mască şi au respectat distanţarea, dezinfecţia s-a facut zilnic, după terminarea fiecărui antrenament, iar numărul de clienţi care pot utiliza sala în acelaşi timp a fost redus la 10.

„În ciuda măsurilor luate de închidere a sălilor de sport, a saloanelor de înfrumuseţare şi a frizeriilor, proprietarii sunt nevoiţi să plătească chiriile costisitoare, iar în condiţiile de suspendare a activităţii acest lucru devine aproape imposibil de realizat, deoarece pe perioada închiderii noi nu obţinem venituri, dar suntem nevoiţi să plătim chirie, precum şi alte taxe şi impozite la stat si sa nu uitam de ratele pe care le platim pentru aparatele achizitionate inca din februarie 2020", spun soţii Schlachter.

„Lăsaţi-ne să ne desfăşuram activitatea”

Aceştia susţin că argumentele pentru închiderea sălilor de fitness, a saloanelor de înfrumuseţare sunt "discriminatorii" şi "contestabile din punct de vedere legal". "Nu a fost vreodată un focar de infectare COVID-19 într-o sală de fitness sau coafor, asigurăm toate cerinţele prevăzute de instituţiile statului şi contribuim la sănătatea membrilor noştri. Considerăm că am fost vizaţi aleatoriu şi am fost închişi abuziv. Nu credem că într-o sală de sport sau coafor unde există toate măsurile de precauţie, se dezinfectează constant, se aeriseşte, se poartă măşti, se fac programări, cu număr limitat de oameni, este riscul mai mare de infectare! De ce trebuie să stăm închişi, noi, cei cu firme mici? De ce nu putem funcţiona câteva ore pe zi? Înţelegem că trebuie luate măsuri, dar lăsaţi-ne să ne desfăşuram activitatea, că lanţurile de magazine mari şi fabricile unde intră peste 100 de oameni deodată şi riscul de contaminare e mult mai mare nu le închideţi", precizează autorii petiţiei.

De asemenea, ei vin şi cu unele propuneri în vederea reluării activităţii, printre care se numără reducerea programului săptămânal de lucru la trei sau patru zile, cu 4-5 ore pe zi, limitarea la 10 a numărului de clienţi în sală şi programarea acestora. Antrenamentele se vor desfăşura  doar cu mască şi vor fi respectate cu stricteţe toate regulile de dezinfectare.

"Suntem nevoiţi să ne plătim chiriile, dar dacă suntem închisi, nu avem cum", atrag atenţia semnatarii, care cer, în acelaşi timp, luarea de măsuri în sprijinul micilor antreprenori ameninţaţi cu falimentul, precum scutirea de chirii, taxe şi impozite ori asigurarea de stimulente pe perioada suspendării activităţii.

Municipiul Zalău a fost plasat în carantină, împreună cu oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei, pe o perioadă de 14 zile, începând din 5 noiembrie, după ce rata infectărilor din cele trei localităţi a explodat. Odată cu carantina, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a impus o serie de restrictii, una dintre ele vizând închiderea saloanelor de înfrumuseţare şi a sălilor de fitness. Potrivit ultimelor raportări, incidenţa cumulată a infectărilor a ajuns la 10,56 la mie în Zalău, la 14,89 în Jibou, respectiv la 11,04 în Cehu Silvaniei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ministrul Tătaru, în vizită în judeţul cu trei oraşe carantinate. „Nu trebuia să ajungem la această diseminare în comunitate“

Carantina închide saloanele de înfrumuseţare şi sălile de fitness din trei oraşe sălăjene. Ce alte restricţii sunt valabile

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite