Preot acuzat de obţinere ilegală de fonduri, reţinut pentru 24 de ore. Cum a reuşit să prejudicieze statul cu 1,6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul a virat banii în contul unei firme din Ungaria FOTO Facebook
Preotul a virat banii în contul unei firme din Ungaria FOTO Facebook

Un preot va fi adus sâmbătă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată.

M.Z.M.L., preot în comuna Şamşud, este acuzat că, în calitate de administrator al SC A.T. SRL, a încheiat în cursul anului 2017 contracte de consultanţă cu opt societăţi comerciale înfiinţate la iniţiativa sa, pe numele unor persoane fizice, dar pe care tot el le administra, având chiar şi specimen de semnătură pentru efectuarea operaţiunilor bancare.

Potrivit procurorilor, bărbatul a solicitat în numele respectivelor firme finanţări de la bugetul de stat în cadrul programului “Start Up Nation” şi a determinat administratorii statutari să semneze acordul de finanţare cu Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului, în vederea acordării finanţărilor nerambursabile, reprezentând ajutorul de minimis acordat din bugetul de stat.

Ulterior semnării acordurilor de finanţare, inculpatul a prezentat băncii şi Agenţiei documente falsificate, respectiv procese verbale de predare primire a utilajelor, procese verbale de recepţie şi punere în funcţiune a utilajelor, procese verbale de selectare a ofertei câştigătoare, etc., în contextul în care administratorii statutari ai societăţilor comerciale nu au semnat aceste documente şi nu aveau cunoştinţă despre întocmirea lor, nici un utilaj nefiind recepţionat şi nefiind introdus în fluxul tehnologic.

Riscă să ajungă după gratii

În această activitate, sălăjeanul a fost ajutat de către inculpatul I.F., şi el reţinut în dosar, despe care procurorii spun că a întocmit o parte din documentaţii.

"Prin folosirea înscrisurilor falsificate inculpaţii au obţinut fără drept fonduri în valoare totală de 1,6 milioane de lei provenite sau garantate de la bugetul de stat, fonduri care au fost virate în cea mai mare parte în contul unei societăţi comerciale cu sediul în Ungaria", au precizat anchetatorii.
Prin ordonanţele din 16 octombrie, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de cei doi bărbaţi, pentru ca în cursul zilei de 17 octombrie, aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă.

În activităţile desfăşurate procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Mii de facturi falsificate de un afacerist chinez din România. Ce pedeapsă a primit pentru imensa fraudă

Politician ajuns evazionist de meserie. Fostul vicepreşedinte al PNL Sălaj, la a doua condamnare la închisoare

ZalăuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite