Focar de infecţie cu SARS-CoV-2, în arestul Poliţiei din judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de sănătate publică au declarat focar de coronavirus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Buzău. Au fost confirmaţi cu COVID-19 trei poliţişti care îşi desfăşoară activitatea aici.

Cei trei poliţişti depistaţi cu infecţie cu coronavirus lucrau în aceeaşi tură, nu au intrat în contact direct cu alţi colegi sau cu persoanele aflate în arest.

În prezent, activitatea Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă se desfăşoară în condiţii normale.

Judeţul Buzău are în prezent şase focare active. Patru sunt în şcoli, unul la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, iar cel de-al şaselea, cel mai mare, la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO) Râmnicu Sărat. Aici, 42 de persoane au fost confirmate pozitiv.

La Şcoala gimnazială nr. 11 Buzău, cinci persoane confirmate pozitiv. Trei persoane au fost confirmate pozitiv la Colegiul Naţional B.P Hasdeu, din municipiul Buzău. 

Liceul cu Program Sportiv din Buzău sunt trei persoane confirmate pozitiv iar la Şcoala gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu, din municipiul Buzău, patru persoane confirmate pozitiv.

Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite