Un vasluian și-a dat foc la casă, iar în timp ce pompierii luptau cu focul, s-a spânzurat în curte. Ce stă în spatele gestului extrem

0
Publicat:

Un bărbat de 51 de ani a fost găsit spânzurat în satul Armășoaia, comuna vasluiană Pungești, după ce își incendiase casa. El era în divorț cu soția și a amenințat-o pe femeie că, dacă nu se va întoarce acasă, va da foc la tot și apoi se va spânzura, lucru pe care l-a și făcut.

Proprietarul și-a incendiat casa pentru că soția a refuzat să se întoarcă la el FOTO ISU Vaslui
Proprietarul și-a incendiat casa pentru că soția a refuzat să se întoarcă la el FOTO ISU Vaslui

Un incident încheiat tragic a avut loc miercuri noaptea, 21 februarie 2024, în satul Armășoaia, comuna Pungești, județul Vaslui. Localnicii au sunat la 112 când au observat o casă în flăcări.

Pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul, dar nu au reușit să dea de urma proprietarului.

„Începând cu ora 2,00, pompierul militari din cadrul Detașamentului Vaslui și Punctului de Lucru Ivănești au intervenit cu trei autospeciale, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Armășoaia, comuna Pungești. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii locuințe, existând pericolul de extindere la o anexă gospodărească și un adăpost pentru păsări. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat, locuința fiind distrusă în proporție de 80%. În interiorul locuinței nu au fost găsite persoane rănite ori intoxicate. Majoritatea bunurilor aflate în interior au ars ori au fost degradate. Pompierii militari au salvat anexa gospodărească și adăpostul pentru animale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu închis”, precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Un localnic a descoperit cu groază că proprietarul casei se spânzurase într-un copac din curte. Echipajul medical chemat la fața locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul.

Se pare că bărbatul a dat foc la casă, s-a ascuns ca să nu fie găsit de pompieri, iar apoi s-a spânzurat.

Vasluianul ar fi recurs la gestul extrem în urma unui conflict familial. Vecinii spun că bărbatul era în divorț cu soția. Ar fi amenințat-o pe femeie că, dacă nu se întoarce acasă, dă foc la tot, apoi își pune capăt zilelor.

„La scurt timp după ce echipajele de intervenție au ajuns la bază, în dispeceratul comun 112 a fost înregistrat un apel telefonic prin care se anunța faptul că într-un copac din grădina aceleiași gospodării a fost găsit un bărbat spânzurat. La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD, însă victima era decedată. Cercetările în acest caz sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens”, au mai transmis reprezentanții ISU Vaslui.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite