Un bărbat din Vaslui și-a cerut ajutorul de înmormântare în avans, de la primărie. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din comuna vasluiană Băceşti şi-a cerut banii în avans de înmormântare pe motiv că are nevoie de ei cât timp este în viaţă. Primarul localității s-a interesat la Curtea de Conturi ca să afle dacă aceste lucru este posibil.

Vasluianul a cerut ajutorul de inmormântare în avans FOTO arhivă Adevărul
Vasluianul a cerut ajutorul de inmormântare în avans FOTO arhivă Adevărul

Un localnic din comuna Băcești, județul Vaslui, a mers la Primărie și a cerut ajutorul de înmormântare în avans.

„La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?! Eu îi vreau acum cât trăiesc. Si dacă e un drept al meu, de ce sã nu beneficiez în timpul vieții?”, ar fi spus bărbatul atunci când s-a prezentat la primărie cu solicitarea sa inedită, potrivit Vremea Nouă.

Primarul localității a fost surprins de cerere şi, deşi iniţial a crezut că e o glumă, când a văzut că omul chiar este serios, s-a interesat mai departe la Curtea de Conturi ca să afle dacă este posibil acest lucru. Evident, cererea a fost respinsă.

Edilul a spus că a fost doar o glumă şi că nu a fost depusă până la urmă nicio solicitare în acest sens.

Potrivit legii, ajutorul de înmormântare se acordă, de obicei, de Casa de Pensii, dacă persoana decedată a fost asigurată sau a avut o pensie. Contravaloarea acestuia este de 6.785 de lei.

În cazul persoanelor decedate care nu au avut venituri sau a celor care au beneficiat de ajutor social, Primăria le acordă un astfel de ajutor, dar cu condiția ca de la Casa de Pensii să nu fi primit nimic.

Sumele de bani se acordă o singură dată și doar unui membru al familiei care depune cererea și prezintă certificatul de deces în original.

Totodată, o jumătate din ajutor se acordă și la decesul unui membru de familie al persoanei asigurate, cu condiția să fie pensionar, fie angajat și plătește impozite pentru asigurările sociale.   

În acest ultim caz, valoarea ajutorului de înmormântare este de 3.395 de lei.  

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite