Răscoală într-o comună din Vaslui împotriva primarului. „Intrăm cu bâtele peste el. Nu se mai satură de bani“

0
Publicat:

Zeci de oameni au cerut vineri, 28 aprilie a.c., demiterea primarului comunei vasluiene Perieni. Oamenii sunt nemulțumiți că li se cer sume aberante pe terenurile primite în concesiune, pe care și-au construit casele.

Zeci de săteni s-au strâns revoltați în fața primăriei din Perieni FOTO stiriest.ro
Zeci de săteni s-au strâns revoltați în fața primăriei din Perieni FOTO stiriest.ro

Peste 50 de locuitori ai comunei Perieni s-au adunat vineri dimineața, 28 aprilie a.c., în fața primăriei din localitate pentru a cere demiterea primarului Alexandru Iacob.

Oamenii sunt revoltați din cauză că edilul le cere să plătească sume foarte mari de bani pentru terenurile pe care le-au avut în concesiune, care se află la marginea localității și nu beneficiază de utilități.

Contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni pentru suprafețele de teren pe care și-au construit casele în urmă cu 25 de ani au expirat.

Oamenii s-au înfuriat la culme când au auzit prețul cerut acum de primărie, de 12 euro/ metro pătrat, în cazul în care decid să cumpere terenurile pentru a deveni proprietari.

„Un primar hoț, un tâlhar. Nu vrea să stea de vorbă cu noi. Ne înjură, ne face proști, nespălați. Nu se poate discuta cu el. Suntem puși să plătim peste 500 de milioane de lei vechi pentru un teren aflat la margina localității.

Nu avem canalizare, nu avem asfalt. Cum să coste 12 euro / mp? Evaluarea a fost făcută la mișto. A venit un evaluator și a făcut câte o poză cu telefonul la terenurile noastre. Pentru asta suntem puși acum să plătim câte 500 de lei.

Să plece primarul, intrăm cu bâtele peste el. Să se ducă la firmele lui, că nu se mai satură de bani”, au declarat revoltați sătenii, potrivit stiriest.ro.

„Se va face o verificare”

Prefectul Daniel Onofrei a mers vineri, 28 aprilie a.c., la Perieni pentru a calma spiritele și a media conflictul dintre localnici și primar.

„Reprezentanții Primăriei Perieni susțin că acest preț a reieșit în urma unei evaluări făcute de un evaluator autorizat. În urma discuțiilor purtate cu cetățenii am stabilit că Instituția Prefectului Vaslui va analiza situația și va face o verificare în ce privește corectitudinea evaluării terenurilor respective. 

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu trebuie să asigur o comunicare eficientă între cetățeni și autorități, dar și între autorități și instituțiile statului. Instituția Prefectului este mereu implicată în găsitea unor soluții legale pentru a rezolva problemele care apar în comunitățile locale. 

Întotdeauna este necesară o mediere eficientă între cetățeni și autorități în cazul în care apar conflicte sau diferențe de opinii. Oamenii trebuie să fie bine informați cu privire la deciziile luate la nivel local”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite