Revoltă la o primărie din Vaslui. Sătenii înarmaţi cu bâte au blocat accesul în instituţie, nemulţumiţi de noul vice. Primarul, ameninţat cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de persoane înarmate cu bâte au blocat luni dimineaţă accesul în Primăria Rafaila, din judeţul Vaslui, cerând schimbarea noului viceprimar, validat la sfârşitul săptămânii trecute de majoritatea Consiliului Local.

 Sâmbătă la Rafaila au fost convocaţi consilierii locali aleşi în urma alegerilor din 5 iunie, în vederea validării Consiliului Local, format din şase membri PSD şi cinci membri PNL, şi al viceprimarului.

După validare, grupul consilierilor PSD l-a propus pentru funcţia de viceprimar pe Vasile Trotuş, un tânăr de 28 de ani. Decizia a stârnit nemulţumirea liberalilor care şi-ar fi dorit ca fostul viceprimar Gabriel Sandu să ăşi menţină funcţia ce a ocupat-o timp de 12 ani.

Constantin Fânaru, primarul comunei Rafaila, aflat la rândul său la al patrulea mandat, a precizat pentru ”Adevărul” că a avut semnale încă din cursul zilei de duminică de instigarea revoltei.

”Eu am auzit încă de ieri că fostul viceprimar umblă pe la crâşmele din sat să adune oameni pentru a face revoltă la Primărie. Ei nu au ceva cu mine, vor doar schimbarea viceprimarului. Le-am explicat că pot ataca în contencios administrativ decizia, însă nu au înţeles. De dimineaţă s-au adunat în faţa primăriei, cu bâte în mâini, au luat cheile de la femeia de serviciu, au încuiat primăria şi s-au aşezat în faţa primăriei. Eu am sunat la 112, pentru că nu am dorit ca situaţia să degenereze. Erau oameni care stau toată ziua prin crâşme, iar noaptea fură găini, oameni uşor de manipulat care puteau deveni violenţi”, a precizat pentru ”Adevărul” primarul Constantin Fânaru.

Activitatea în instituţie a fost blocată pentru aproximativ trei ore, timp în care nimeni nu a avut voie să intre ori să iasă din primărie. după intervenţia jandarmilor ordinea în zona a fost restabilită. Săteni au declarat însă că nu vor renunţa la proteste, până dacă fostul viceprimar nu va fi reales.

Potrivit primarului Constantin Fânaru, noul viceprimar, Vasile Trotuş, nu s-a prezentat la serviciu, în prima sa zi de muncă, de frica protestatarilor. 

”Este un băiat tânăr, harnic, aşa cum are nevoie un primar de la ţară. Oamenii ăştia vor să-l demit deşi nu l-au văzut măcar o zi la muncă. Unul dintre cei veniţi la revoltă mi-a spus că dacă nu îl schimb pe viceprimar îmi taie gâtul. Cu oamenii care au astfel de abordări, degeaba încerci să le explici”, a completat primarul de Rafaila.

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite