Profesor condamnat la închisoare pentru că a lovit un elev în cap şi l-a tras de păr. Motivul halucinant din spatele gestului

0
Publicat:

Cadrul didactic a fost găsit vinovat pentru purtare abuzivă, după ce și-a pierdut cumpătul și a agresat un elev pentru simplul motiv că vorbise pe un ton prea ridicat cu un coleg pe holurile școlii.

Elevul a fost internat în spital din cauza durerilor de cap FOTO arhivă Adevărul
Elevul a fost internat în spital din cauza durerilor de cap FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv în 22 mai pe Cătălin Nacu, profesor la Şcoala Gimnazială „Anastasie Panu” din Huși, la un an și 6 luni de închisoare pentru purtare abuzivă. Dascălul a fost acuzat că a agresat un elev de clasa a VII-a în 2021, pe care l-a lovit în cap cu pumnul şi l-ar fi tras de păr.

După incident, copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internat la Spitalul din Huşi.

Incidentul a avut loc pe 6 octombrie 2021, când, conform spuselor elevului bătut, de la etajul al doilea al şcolii unde învaţă, ar fi strigat destul de tare către un coleg, căruia voia să îi spună că el mai are o oră până să plece acasă.

Un profesor de Biologie, Cătălin Nacu, era de serviciu la acel moment şi, cel mai probabil, auzind gălăgie, a intrat în clasă, s-a îndreptat spre elev şi l-a lovit peste cap cu pumnul, la scenă asistând şi ceilalţi copii. A plecat apoi din clasă, însă a revenit la scurt timp.  A lovit cu piciorul un scaun din clasă, după care l-ar fi tras de păr pe elev.

„Profesorul Nacu l-a întrebat cum îl cheamă, de unde vine, iar când a înţeles că băiatul e abia venit în şcoală din străinătate, a început să spună mai multe lucruri nu prea frumoase despre toţi cei care vin cu impresii din alte ţări. Dar Mario, nepotul meu, nu a făcut nicio impresie, doar a răspuns unui coleg care îl întrebase dacă mai are ore. Profesorul nu avea niciodată în viaţa lui voie să dea „castane” în capul nepotului meu. Nici măcar nu este profesorul lui, nu face ore cu el, ca să spui că poate s-a purtat urât sau nu a învăţat. Cu ce drept loveşti un copil? L-ai crescut, i-ai dat să mănânce? Sunt alte soluţii ca să îl pedepseşti dacă a făcut gălăgie, dar nu te repezi tu să îi dai în cap şi să îl tragi de păr. Scade-i nota la purtare, cheamă-mă pe mine la şcoală, dar nu sări la bătaie la un copil”, a declarat Angela Berghi, bunica elevului bătut, pentru Vremea Nouă.

Internat în spital cu dureri de cap

După ce a fost agresat, copilul a rămas la ultima oră, apoi a plecat spre casă. Între timp, părinţii copiilor au aflat despre cele întâmplate şi au anunţat-o şi pe mama băiatului, care lucrează în Austria.

„Fata mea m-a sunat şi mi-a spus că Mario a fost bătut la şcoală de un profesor. Am pornit înaintea lui. L-am găsit pe drum, plâns, speriat. Venea spre casă. Mi-a spus ca a fost bătut şi am zis că mergem direct la Poliţie. Avea cucuie”, a povestit Angela Berghi.

Femeia susţine că în acea seară, după ce a ajuns acasă, băiatul acuza dureri de cap, motiv pentru care a mers la Spitalul municipal din Huşi, unde a rămas internat peste noapte.

„La ora 13,30, fiul meu s-a dus la şcoală, unde a fost chemat de domnul diriginte, pentru o discuţie în prezenţa conducerii. Profesorul Nacu a venit, a recunoscut că a greşit şi că îi pare rău. A spus că îşi va cere scuze, dar nu s-a dus să vorbească cu băiatul. Oricum, noi nu ne retragem plângerea de la Poliţie. Să se facă dreptate”, susţine bunica elevului.

Mario era la acel moment elev în clasa a VII-a, la Şcoala Gimnazială „Anastasie Panu” din Huşi. Băiatul a urmat cursurile unei şcoli din Austria, ţară în care lucrează părinţii săi. La insistenţele bunicii, care are nevoie de un sprijin, întrucât soţul său este bolnav, Mario a venit în România pentru a continua şcoala în oraşul natal şi a fi alături de părinţii mamei sale.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite