Ciudata tentativă de sinucidere a unei grefiere de la Parchetul din Vaslui: a dat foc la dosare și s-a spânzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au apărut noi informații în legătură cu tentativa de sinucidere a unei grefiere de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Femeia dăduse foc la dosare și se spânzurase chiar în biroul ei, dar a fost salvată în ultimul moment de un angajat al Parchetului.

Grefiera a încercat să se sinucidă chiar în sediul Parchetului din Vaslui FOTO ISU Vaslui
Grefiera a încercat să se sinucidă chiar în sediul Parchetului din Vaslui FOTO ISU Vaslui

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere prin incendiere în cazul grefierei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, suspectată că ar fi incendiat mai multe dosare ale instituției, după care ar fi încercat să se sinucidă.

„La data de 20 mai 2024, ora 10,36, Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, în sediul unei instituţii publice din municipiul Vaslui, s-ar fi produs un incendiu. O femeie de 44 de ani, din Vaslui, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru evaluarea stării de sănătate şi acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sesizat şi dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă", au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Femeia a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi în prezent este intubată, ventilată mecanic, în comă, în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, grefiera și ar fi dat foc mai multor dosare în propriul birou, iar apoi ar fi încercat să se sinucidă, spânzurându-se de un cuier. În trecut, aceasta ar mai fi avut tentative de a-și pune capăt zilelor.

Un angajat al Parchetului a observat că ieșea fum din încăpere și a găsit-o inconștientă pe femeie. După ce a scos-o din încăpere, a sunat la 112. Până la sosirea pompierilor, colegii grefierei au reușit să limiteze extinderea incendiului cu ajutorul extinctoarelor.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite