Fost primar al unei comune din Vaslui, prins în timp ce încerca să mituiască doi poliţişti. Candidează pentru un nou mandat

0
Publicat:

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gîfu, actual candidat PSD pentru un nou mandat de edil-şef, a fost reţinut după ce ar fi încercat să mituiască doi poliţişti, potrivit unor surse judiciare.

FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Doi ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice– Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui au respins mita oferită de un lucrător economic cu ocazia unui control și au formulat denunț la DGA – SJA Vaslui privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cursul zilei de duminică, 19 mai, în jurul orei 11.40, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, județul Vaslui, administrată de soția celui în cauză, iar pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite polițiștilor suma de 2.000 de lei. La organizarea flagrantului, fostul edil a ridicat „oferta” cu alții 1.000 de lei.

„Ca urmare a acestei situații, duminică, 19 mai 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat și prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 3.000 de lei celor doi ofițeri de poliție”, au precizat reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Vaslui.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre fostul primar al comunei Pogana, Marcel Gîfu, actual candidat PSD pentru un nou mandat de edil-şef.

În urma activităților desfășurate, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana prinsă în flagrant pentru dare de mită și reținerea acesteia pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru documentarea întregii situații infracționale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite