Crimă urmată de sinucidere într-un sat din Vaslui. Dascălul bisericii şi-a găsit părinţii morţi în casă

0
Publicat:

Un bărbat şi o femeie, soţi şi soţie, au fost găsiţi morţi în casă, marți, 21 mai. Descoperirea a fost făcută chiar de fiul celor doi, dascăl la biserica din sat, imediat după slujba Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Casa în care a avut loc crima urmată de sinucidere FOTO IPJ Vaslui
Casa în care a avut loc crima urmată de sinucidere FOTO IPJ Vaslui

Tragedia a avut loc în satul Protopopești din judeţul Vaslui. Din primele verificări ale polițiștilor, bărbatul de aproximativ 63 de ani şi-ar fi înjunghiat soţia de 60 de ani, după care şi-ar fi pus capăt zilelor.

Fiul celor doi, care este dascăl la biserica din localitate, a fost cel care şi-a găsit părinţii fără suflare, după ce s-a întors de la slujba sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena de marți, 21 mai.

Bărbatul ar fi plecat dimineaţă la biserică, iar când s-a întors mama şi tatăl sau zăceau fără suflare, în bucătărie.

Femeia era rănită în spate, cel mai probabil cu o armă albă găsită ulterior de poliţişti pe podea. Bărbatul era şi el decedat, după ce s-a sinucis, cel mai probabil.

Poliţiştii se află și în prezent la locul faptei pentru a lămuri împrejurările în care s-a întâmplat totul.

Femeie din Vaslui, ucisă de amant după o noapte de beție

O altă întâmplare șocantă s-a petrecut în localitatea vasluiană Mânzați. Duminică, 11 februarie 2024, o femeie de 42 de ani a plecat de acasă după o ceartă cu partenerul de viață. S-a oprit la magazinul din comună, potrivit vecinilor, iar de acolo a ajuns la casa unui vecin, un bărbat singur, în vârstă de 43 de ani.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat între cei doi, despre care sătenii spun că ar fi fost amanți, dar luni dimineața, buimac după o noapte de beție, bărbatul de 43 de ani s-a dus la familia femeii și le-a spus că aceasta este moartă.

Fiica victimei, o tânără de 22 de ani, a suferit un șoc și a cerut ajutor unei vecine.

Fata tremura din toate încheieturile, că și eu tremur și acum. A venit Cristi dimineață și l-a chemat pe tăticul ei la poartă și zice: <Băi, Gheorghiță, am să îți dau o veste. Una bună și una rea>. <Păi, ia spune, care sunt?> <Una bună pentru tine, una rea pentru mine. Cristina, femeia ta, e moartă la mine în casă'.> Așa mi-a zis fata. Am început să tremur. Nu există așa ceva. <Da' ce mă sfătuiești să fac?> <Eu te sfătuiesc atât: sună la poliție!>”, a povestit o vecină.

Polițiștii au ajuns la locul crimei în urma unui apel la 112 și au încercat să stea de vorbă cu ucigașul, dar acesta era atât de beat, încât a avut nevoie de mai multe ore pentru a-și reveni ca să poată fi audiat.

Băiatul unde s-a întâmplat îl cunosc, am băut cu el, mi-a fost prieten, el ne-a crescut pe noi. Ei îi plăcea viața, muncea mult. Poate de la un pahar de băutură. S-a dus la el și, de acolo, alte pahare de băutură. Nu știu. Am rămas surprins de ce s-a întâmplat. Da', când bea, a mai făcut prostii”, a relatat un localnic.

Anchetatorii au luat probe din locuința bărbatului de 43 de ani și au stat de vorbă cu familia victimei, dar și cu vecinii pentru a încerca să stabilească ce s-a întâmplat.

„Cadavrul, ce prezintă leziuni la nivelul capului, a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea efectuării autopsiei medico-legale și stabilirii cauzei decesului. O persoană bănuită de comiterea infracțiunii sesizate, bărbat în vârstă de 43 de ani din Mânzați, proprietarul locuinței unde a fost găsit cadavrul femeii, se află în custodia polițiștilor, fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru audieri”, a declarat Oana Șopu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite