Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni și-a dat demisia. Cauza decesului a trei dintre pacienți rămâne o enigmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, Ionel Carp, şi-a dat demisia din funcţie după ce a condus unitatea medicală timp de aproape 10 ani. Funcţia a fost preluată, interimar, de către directorul economic al Primăriei Murgeni.

Managerul spitalului de Psihiatrie din Murgeni a renunțat la funcție FOTO Facebook
Managerul spitalului de Psihiatrie din Murgeni a renunțat la funcție FOTO Facebook

Demisia managerului Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, Ionel Carp, a fost confirmată de primarul localității, Eduard Cazacu. În funcție va fi instalat interimar, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului, directorul economic al Primăriei din Murgeni.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declarase anterior că managerul Spitalului din Murgeni nu ar trebui să mai rămână în funcţie, deoarece neglijenţa lui a îmbolnăvit mai mulţi pacienţi şi i-a ucis pe trei dintre aceștia.

Nici până acum autoritățile sanitare nu au aflat cauza îmbolnăvirilor şi a deceselor de la unitatea medicală.

Reamintim că trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, săptămâna trecută, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad. Ulterior, mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi.

Bolnavii, alături de angajaţi ai spitalului de psihiatrie, au consumat, în cursul zilei de marţi, 21 noiembrie, alimente pe bază de peşte, trimis ca pomană de măsătirea Florești.

În seara aceleiași zile, pacienții internați în unitatea medicală au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad.

Inspectorii DSP Vaslui și DSVSA Vaslui au prelevat probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă pentru analize, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar fi putut fi contaminată.

Analizele toxicologice la probele prelevate de la pacienții Spitalului de Psihiatrie Murgeni au ieșit negative, astfel că a fost exclusă varianta ca pacienții să fi ingerat o substanță periculoasă care să fi provocat moartea a trei oameni și probleme intestinale altor zeci de bolnavi.

Ulterior și toxiinfecţia alimentară a fost exclusă de medici, după analiza probelor luate atât de la cei decedaţi, cât şi de la restul pacienţilor. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite