Dumitru Buzatu rămâne după gratii. Curtea de Apel Iași a decis să nu fie eliberat din arestul preventiv

0
Publicat:

Președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv. Decizia Curții de Apel Iași este definitivă.

Dumitru Buzatu rămâne în arest FOTO: Octav Ganea
Dumitru Buzatu rămâne în arest FOTO: Octav Ganea

Curtea de Apel Iași a decis, vineri, ca Dumitru Buzatu, prins în flagrant în timp ce primea mită 1,25 milioane de lei, să rămână în arest preventiv.

Decizia Curții de Apel Iași este definitivă.

Dumitru Buzatu stă singur în celula arestului preventiv Iași. Avocații au invocat faptul că Dumitru Buzatu suferă de diabet și este dependent de insulină și ar fi fost mai bine să fie cercetat sub control judiciar.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv, sâmbăta trecută, pentru 30 de zile. El a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită de la omul de afaceri Emil Savin, pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite