Momentul în care Dumitru Buzatu primește geanta cu bani: „Mulțumesc, eram pe drojdie“ VIDEO

0
Publicat:

Dumitru Buzatu a primit geanta cu bani și a mulțumit frumos. Președintele Consiliului Județean Vaslui a pus banii în portbagajul mașinii sale de serviciu, iar la scurt timp a fost oprit în trafic pentru control.

Sărutmâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie” îi spune Buzatu omului de afaceri, la momentul primirii genții cu 1,25 milioane de lei, relatează DIGI 24.

Dumitru Buzatu, preșeședintele CJ Vaslui, prins când lua mită FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
Dumitru Buzatu, preșeședintele CJ Vaslui, prins când lua mită FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Totodată, referatul cu propunerea arestării preventive a lui Dumitru Buzatu a fost făcut public. În document, anchetatorii arată că șeful Consiliului Județean Vaslui a pretins în mod indirect sume de bani pentru urgentarea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. De asemenea, procurorii dau detalii și despre modul în care a fost instrumentat acest dosar.

Ce poveste a spus când a fost prins cu banii

După ce a primit banii, vineri, în jurul orei 19.12, Buzatu a fost oprit în trafic, la scurt timp după ce a plecat de la ferma în care primise șpaga.

"Procedând la efectuarea percheziției auto, în portbagajul autoturismului, în partea stângă, a fost identificată o geantă de culoare maro, după cercetarea acesteia putându-se constata faptul că în această geantă se află o sumă de bani în lei, respectiva sumă era compusă din bancnote cu cupiura de 500 de lei. (...) Am constatat că în interior se află suma totală de 1.250.000 de lei, compusă din 2500 bancnote cu cupiura de 500 de lei fiecare”, se mai arată în referat.

Pus în fața faptului împlinit, politicianul a încercat să schimbe povestea. Inițial a spus că banii din geanta maro sunt economiile sale, iar ulterior că i-a cerut afaceristului un împrumut de 125.000 lei. De asemenea, a precizat că a fost surprins să vadă că, de fapt, a primit 1,25 milioane și că nu știe despre ce e vorba.

A mers la sigur în localitatea Cârja

De asemenea, procurorii precizează că Buzatu a blocat efectuarea plății către societate printr-o „expertiză”, „ca să se asigure că acesta din urmă va înțelege că fără intervenția inculpatului și fără a primi o sumă de bani de la martor, deblocarea sumelor de bani nu va fi posibilă având în vedere faptul că acesta are o mare influență asupra funcționarilor responsabili cu întocmirea actelor  privitoare la efectuarea  plății”. Astfel, anchetatorii, în urma interceptărilor convorbirilor telefonice, au stabilit că Buzatu a mers la sigur vineri, pe 22 septembrie 2023, în localitatea Cârja pentru a-și primi banii în legătură cu efectuarea plății.

Dialogul lui Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu: – Ai pescuit ceva?

Martor:  Am prins câte un pește toți!

Dumitru Buzatu: – Altceva … decât pește?

Martor: Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit!  Altceva n-am pescuit!

Dumitru Buzatu: – Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!… când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite