Decizia judecătorilor în cazul executării silite a celor 7 violatori din Vaslui, urmare a neplăţii daunelor morale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
violatori vaslui

Judecătoria Vaslui s-a pronunţat miercuri, 29 iunie, în dosarul în care avocata tinerei batjocorite de cei şapte violatori din localitatea Văleni a solicitat executarea silită a acestora, urmare a nerespectării obligaţiilor civile stabilite odată cu condamnarea lor la închisoare.

Judecătoria Vaslui a admis cererea şi a dispus executarea silită a celor şapte tineri, până la concurenţa sumei de 70.000 de lei, daunele morale care trebuie achitate victimei, la care se adaugă şi cheltuielile de executare. 

Un executor judecătoresc urmează a identifica bunurile/conturile aflate pe numele celor şapte tineri. În cazul în care, executarea silită nu va putea pusă în practică pe timpul executării pedepsei, avocata victimei a anunţat că atunci când se va judeca eliberarea condiţionată se vor opune ieşirii din închisoare înainte de termen, daca nu vor fi îndeplinite şi obligaţiile civile.

Executarea silită vine la aproape un an de la pronunţarea primei sentinţe în acest caz. Iniţial, Judecătoria Vaslui i-a obligat pe cei 7 tineri să achite victimei, în solidar, suma de 50.000 de lei cu titlul de daune morale. Ulterior, Curtea de Apel Iaşi a majorat cuantumul daunelor la 70.000 de lei, judecătorii subliniind profunda lipsă de respect a celor şapte inculpaţi faţă de o fiinţă umană şi atitudinea sfidătoare a acesora care au manifestat aceeaşi atitudine de dispreţ la adresa victimei, pe care au continuat să o denigreze şi în timpul judecării apelului, demonstrând că ”nu au înţeles nimic după condamnarea instanţei de fond”.

Violul care a revoltat opinia publică a avut loc în noiembrie anul trecut, în timp ce eleva de 18 ani se întorcea de la cursuri. Pe drum, aceasta a fost acostată de Silviu Burada, cu care se cunoştea, şi care s-a oferit să o conducă acasă, locuind în comuna învecinată.


În loc să o ducă la domiciliu, tânărul de 20 ani şi prietenul său Petrică Burlacu au dus-o pe un câmp la Văleni, unde a chemat şi alţi prieteni să participe la viol.

Timp de trei ore, fata a fost supusă unor suplicii şi umilinţe greu de imaginat. În timpul orgiilor, tânăra a leşinat, însă a fost stropită cu alcool să îşi revină pentru ca mai apoi să fie din nou batjocorită. După ce şi-au satisfăcut toate poftele, violatorii au dus-o acasă. În tot acest timp, familia tinerei a căutat-o disperată, anunţând la 112 dispariţia ei. În timpul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că în cele trei ore în care a fost ţinta orgilor sexuale, eleva de 18 ani a fost sunată de nu mai puţin de 60 de ori, de părinţi, prieteni şi colegi.

Cei şapte violatori  au scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei care au susţinută prin intermediul rudelor şi a prietenilor. Susţinătorii violatorilor au fost extrem de vehemenţi: au ameninţat jurnaliştii că adună tot satul să îi violeze, iar la finalul procesului, au sărit la bătaie, fiind cu greu liniştiţi de forţele de ordine.  Disputele pe seama acestui caz au apărut după ce violatorii au început să fie apăraţi de comunitatea locală, care considera victima principala responsabilă, sătenii din Văleni apreciind că aceasta ”a primit ceea ce a meritat”. Prietenii violatorilor, au susţinut că de fapt victima nu a fost violată, ci a avut parte de ”sex surpriză” şi nu merită ”cinci ani de închisoare pentru cinci minute de plăcere”.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită 

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

Tupeu mizerabil al celor şapte bestii care au violat până la leşin o elevă din Vaslui: „Nu a fost viol, ci sex-surpriză“ şi „Nu merităm cinci ani pentru cinci minute“

Acasă la cele şapte brute care au violat până la leşin o elevă: „Aşa-i trebuie! Am plâns când i-au arestat, fata e de vină!”. Poveste terifiantă din satul depravaţilor

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite