Autoturism de lux furat din Germania, descoperit de polițiștii de frontieră în ziua în care a fost declarat sustras

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Tesla, identificat în trafic, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania în aceeași zi.

Autoturismul marca Tesla a fost indisponibilizat de polițiștii de frontieră FOTO ITPF Iași
Autoturismul marca Tesla a fost indisponibilizat de polițiștii de frontieră FOTO ITPF Iași

Pe 2 aprilie, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au organizat o acțiune punctuală pe linia traficului internațional cu autoturisme furate.

În cadrul acțiunii, a fost observat în trafic, pe raza municipiului Huși, un autoturism marca Tesla, cu număr de înmatriculare specific Germaniei.

„În urma cooperării cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, polițiștii de frontieră au reușit interceptarea mijlocului de transport. Pe timpul cercetărilor  efectuate, colegii noștri au constatat că autoturismul, an fabricație 2022, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în aceeași zi”, a precizat comisarul de poliție Irin Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietar, patronul firmei la care lucrează, în Germania, care l-a achiziționat în leasing. Acesta a mai menționat faptul că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Mașini de lux furate din Germania, prinse la Nădlac

Alte două autoturisme căutate de către autoritățile din Germania, în valoare de 70.000 de euro, au fost descoperite Nădlac pe 15 octombrie 2023. Erau conduse de un român, respectiv o franțuzoaică.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean român și unul francez care au încercat să iasă din ţară cu două autoturisme estimate la valoarea de aproximativ 70.000 de euro. Ambele autoturisme sunt căutate de autoritățile din Germania şi au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

„În data de 15 octombrie 2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, o femeie, cetăţean francez, la volanul unui autoturism marca Range Rover Velar, înmatriculat în Franța. În urma controlului amănunțit, colegii noștri au constatat faptul că seria de șasiu pansonată nu corespunde cu seria înscrisă în documentele autoturismului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

După verificările specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania și România.

La câteva ore distanţă, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Mercedes C-Class, înmatriculat în Germania.

„La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Germania. Ca urmare a celor constatate, autovehiculele în valoare estimată de aproximativ 70.000 de euro (Range Rover 50.000 euro, Mercedes 20.000 euro) au fost indisponibilizate, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun”, mai adaugă purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite