Regele asfaltului din Mehedinţi, arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele asfaltului din Mehedinţi, Sorinel Duducea, a fost arestat astăzi pentru 29 de zile pentru sărvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de el au mai fost arestaţi pentru 29 de zile alţi doi cetăţeni de etnie romă din Strehaia, membrii ai aceluiaşi grup infracţional.

Celalalte 15 persoane aduse în cursul zilei la audieri la DIICOT Craiova au fost lăsate să plece acasă, fiind cercetate în stare de libertate. Printre aceştia se numără şi directorul executiv al Finanţelor Publice Mehedinţi, Violeta Crăciun şi şeful Gărzii Financiare Mehedinţi, Gheorghe Huza.

Într-un comunicat remis miercuri de DIICOT se arată că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală si spalare de bani.

”In acest sens, la data de 05 iunie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T.  au efectuat  un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor Mehedinţi (21),  Dolj (1) şi Olt (2),  la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale.”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit aceleiaşi surse, membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societăţi comerciale,  controlate direct sau prin persoane interpuse, prin  înregistrarea în evidentele contabile a unor  facturi fiscale aferente  unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus in mod ilegal  TVA si au diminuat impozitul pe profit.

DIICOT susţine că activitatea infractionala a fost  sprijinita de catre un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi si un director executiv in cadrul  DGFP Mehedinţi.Prejudiciul  cauzat prin eludarea platii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 2.200.000 de Euro.

Citeşte şi:

Regele asfaltului din Mehedinţi are o avere de invidiat

Percheziţii într-un dosar de evaziune de 2,2 milioane de euro. „Regele asfaltului” Sorin Duducea şi şeful Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Mehedinţi, audiaţi

Directoarea de la Finanţele Publice Mehedinţi, săltată de mascaţi

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite