Percheziţii într-un dosar de evaziune de 2,2 milioane de euro. „Regele asfaltului” Sorin Duducea şi şeful Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Mehedinţi, audiaţi

0
0

Mai multe percheziţii au avut loc în această dimineaţă în judeţele Olt, Dolj şi Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste două milioane de euro. Omul de afaceri, Sorin Duducea, directorul Direcţiei Judeţene de Finanţe şi mai mulţi comisari de la Garda Financiară Mehedinţi se numără printre învinuiţi. 18 persoane au fost ridicate de anchetatori, ele urmând să fie audiate la sediul DIICOT Craiova.

UPDATE 18 persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciul de 2,2 milioane euro au fost ridicate de procurori.

Potrivit anchetatorilor, printre suspecţi se numără directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Mehedinţi, Violeta Crăciun, Gheorghe Huza, comisar la Garda Financiară Mehedinţi şi fost director al acestei instituţii, precum şi omul de afaceri Sorinel Duducea, fost director al Direcţiei de Drumuri Naţionale Mehedinţi, a cărui firmă de construcţii, „Via Vita Construcţii“, a derulat în ultimii ani contracte cu mai multe administraţii locale din Mehedinţi, pentru asfaltarea drumurilor.

Violeta Crăciun, Gheorghe Huza şi Sorin Duducea au calitatea de învinuiţi în acest dosar, cei trei fiind ridicaţi de anchetatori în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, mai spun sursele citate.

De asemenea, printre persoanele ridicate de procurorii DIICOT se află şi Victor Bâlbă, anchetatorii făcând percheziţii într-un duplex în care acesta locuieşte cu Sorin Duducea. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Sorin Bâlbă este administrator al firmei de construcţii „Via Vita SRL“, ai cărei asociaţi sunt Manuela Duducea, soţia lui Sorinel Duducea şi Dumitru Carolea.

24 de percheziţii în Mehedinţi, Olt şi Dolj

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova desfăşoară, miercuri dimineaţă, 24 de percheziţii în oraşele Strehaia, în reşedinţa de judeţ Drobeta Turnu Severin, dar şi în localităţi din judeţele Olt şi Dolj.

Forţele de ordine au fost mobilizate într-un caz de evaziune fiscală al cărui prejudiciu depăşeşte 2,2 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Sorin Duducea, contracte cu mai multe administraţii publice din Mehedinţi

În dosarul de evaziune fiscală sunt vizaţi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Mehedinţi, Violeta Crăciun, comisari de la Garda Financiară Mehedinţi şi fostul director al Direcţiei de Drumuri Mehedinţi Sorin Duducea, supranumit „regele asfaltului” la Drobeta Turnu Severin.

Poliţiştii au descins la locuinţa şi la sediul firmei lui Sorin Duducea. Acesta deţine compania de construcţii, „Via Vita Construcţii“, care a derulat, de-a lungul timpului, contracte cu mai multe administraţii publice din judeţul Mehedinţi, pentru asfaltarea drumurilor.

La Strehaia, deschinderile au loc la locuinţele unor romi care deţin societăţi comerciale ce ar fi emis facturi fictive către societatea Via Vita, pentru diverse servicii şi mărfuri. Potrivit Poliţiei Române, suspecţii ar fi dedus în mod ilegal TVA şi ar fi diminuat impozitul pe profit. 

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite