Bodyguarzi de încredere, evazionişti de frunte. Fiul jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan, cercetat într-un dosar de evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul şi soţia jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan au fost ridicaţi ieri-dimineaţă de poliţiştii şi procurorii bucureşteni într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt cercetaţi pentru un prejudiciu de peste trei milioane de lei. În dosar mai este anchetată şi contabila firmei de pază „ASG Security Logistic“ la care cei doi sunt asociaţi.

Toţi trei au fost audiaţi ieri pe parcursul întregii zile după ce în prealabil, poliţiştii însoţiţi de procurori au efectuat cinci percheziţii domiciliare şi 25 de verificări la obiective monitorizate de firma de pază. În acţiune, anchetatorii au fost însoţiţi şi de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) care au verificat dacă cei care asigură paza acestor obiective au contracte de muncă, dacă acestea au fost înregistrate la ITM şi dacă angajaţii au atestate profesionale.

„În urma efectuării percheziţiilor domiciliare la locuinţa administratorului Alexandru Bălan, precum şi la sediul social şi punctele de lucru ale societăţii de pază au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă şi componente IT“, au declarat surse apropiate anchetei. Acestea au mai precizat că la finalul audierilor fiul jurnalistului ar putea fi reţinut pentru 24 de ore.

Cheltuieli fiscale fără operaţiuni reale

Concret, Alexandru Bălan este acuzat că alături de mama lui şi de contabila firmei la care cei doi sunt administratori, în perioada 2009-2012, „ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale“.

De asemenea, anchetatorii mai susţin că Alexandru Bălan s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale şi că „firma de pază ar fi achiziţionat echipamente pentru agenţii de pază în cantităţi foarte mari comparativ cu numărul angajaţilor, cheltuielile fiind înregistrate în contabilitate“. 

Jurnalistul, angajat al fiului său

Pe site-ul „ASG Security“ este precizat faptul că Sorin Ovidiu Bălan garantează pentru ASG, acesta conducând Departamentul de Investigaţii al firmei, departament care are în componenţă 10 detectivi şi patru investigatori în cazuri de răpiri, jafuri şi infidelităţi.

Firma „ASG Security“, pe piaţă din 2005

Firma „ASG Security“ şi-a început activitatea în luna ianuarie 2005 şi se bazează exclusiv pe activităţi de însoţire VIP şi gardă de corp fiind supranumită şi „Escorta Elitelor“, după cum se precizează pe site-ul acesteia. „Agenţii noştri de pază au urmat cursurile de atestare privind paza şi protecţia bunurilor şi persoanelor şi iau parte constant la cursuri de autoapărare şi la şedinţe de fitness şi culturism, organizate la sala de antrenament a societăţii noastre“, sunt câteva dintre precizările trecute pe site-ul instituţiei.

Contractele recente ale firmei sunt cu Regia Autonomă Monitorul Oficial, pentru paza unui obiectiv, cu Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, pentru paza a două obiective şi pentru paza în Parcul Tineretului – zona Palatul Copiilor.

Conform site-ului citat, firma administrată de Alexandru Bălan a încheiat contracte de pază şi cu „numeroase unităţi de învăţământ, cu Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota“, Aeroclubul României, SISE Electrica Muntenia Nord, ziarul „Gardianul“, Intact Advertising (Antena 1 TV), lanţuri de magazine şi hoteluri“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite