A început sezonul croazierelor pe Dunăre

0
0

Poliţiştii de frontieră din Punctele de Trecere a Frontierei Port Drobeta Turnu Severin şi Port Orşova au luat măsuri de fluidizare a traficului de călători  în porturile  Turnu Severin şi Orşova datorită începerii croazierelor pe Dunăre de către motonavelor de pasageri.

Sosirea sezonului cald a determinat societăţile de turism să-şi reia şi să-şi diversifice ofertele şi  începând  cu luna iunie motonave cu pasageri, care efectuează croaziere pe fluviul Dunărea  pe relaţia Viena - Delta Dunării, au acostat în porturile  Drobeta Turnu Severin şi Orşova.

„Pentru că traficul de călători s-a intensificat, poliţiştii de frontieră severineni şi orşoveni au luat măsuri pentru dublarea  şi instruirea personalul cu atribuţii de control pe sensul de intrare în ţară în porturile Turnu Severin şi Orşova. Controlul pasagerilor de pe motonave  se execută de către poliţiştii de frontieră, organele vamale şi căpităniile de port la pontoanele de acostare special destinate”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. 

Atât în portul Drobeta Turnu Severin cât şi în portul Orşova, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au luat măsuri de fluidizare  a traficului spre cheul de ambarcare al turiştilor de pe motonave  în vederea prevenirii unor eventuale blocaje a căilor de acces spre cele două porturi.

Turiştii care tranzitează Punctele de Trecere a Frontierei Port Drobeta Turnu Severin şi Port Orşova provin din ţări ale Europei de Vest ca:  Marea Britanie, Germania, Norvegia, Austria şi Suedia, dar şi din Statele Unite ale Americii şi Canada.

De altfel, poliţiştii de frontieră mehedinţeni împreună cu reprezentanţi ai Vămii şi Căpităniei din Portul Drobeta Turnu Severin au efectuat de la începutul anului peste 1800 de controale la navele care au tranzitat Portul Drobeta Turnu Severin.

De la începutul anului peste 3900 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei port Turnu Severin şi port Orsova, agenţiile de turism pregătindu-le acestora vizite în zona istorică a municipiului Turnu Severin,  pe defileul Dunării, în staţiunea Băile Herculane şi degustări de vinuri la cramele din judeţul Mehedinţi.
 

Mai multe - Turnu-Severin

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite