Directoarea de la Finanţele Publice Mehedinţi, săltată de mascaţi

0
0

Directorul executiv al Finanţelor Publice Mehedinţi a fost ridicat miercuri dimineaţa şi urmează să fie dus la audieri la DIICOT Craiova, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 29.000.000 de lei, în care poliţiştii şi procurorii au desfăşurat 24 de percheziţii domiciliare în patru judeţe.

Întrebată de jurnalişti cu privire la implicarea în dosarul de evaziune fiscală, la ieşirea de la domiciliul său, unde  poliţiştii şi procurorii au desfăşurat o percheziţie miercuri dimineaţa, Violeta Crăciun a spus că nu are nicio legătură cu evaziunea fiscală.

Într-un comunicat remis miercuri de DIICOT se arată că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală si spalare de bani.

”In acest sens, la data de 05 iunie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T.  au efectuat  un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor Mehedinţi (21),  Dolj (1) şi Olt (2),  la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit aceleiaşi surse, membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societăţi comerciale,  controlate direct sau prin persoane interpuse, prin  înregistrarea în evidentele contabile a unor  facturi fiscale aferente  unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus in mod ilegal  TVA si au diminuat impozitul pe profit.
DIICOT susţine că activitatea infractionala a fost  sprijinita de catre un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi si un director executiv in cadrul  DGFP Mehedinţi.
Prejudiciul  cauzat prin eludarea platii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 2.200.000 de Euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul SCCO Mehedinţi şi SCCO Olt.

Citiţi şi:

Percheziţii într-un dosar de evaziune de 2,2 milioane de euro. „Regele asfaltului” Sorin Duducea, printre suspecţi

Mai multe - Turnu-Severin

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite