Patru case din orașul Babadag, afectate de un incendiu. Focul a fost pus intenționat

0
Publicat:

Pompierii militari din cadrul ISU Tulcea s-au luptat cu flăcările aproape patru ore, la Babadag. Două case au fost distruse complet de incendiul care a izbucnit în jurul orei 3.40, în noaptea de luni spre marți.

Patru case au fost afectate de incendiu FOTO: ISU Tulcea
Patru case au fost afectate de incendiu FOTO: ISU Tulcea

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta”al județului Tulcea au fost alertați prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 03.40, că în orașul Babadag a izbucnit un incendiu la două locuințe.

„În scurt timp după alertare, 10 salvatori ai Stației de Pompieri Babadag au ajuns la fața locului cu două autospeciale de stingere, unde au observat că incendiul se manifesta de fapt la patru locuințe. În tot acest timp, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a fost trimis în sprijin un echipaj format din patru subofițeri cu o autospecială de stingere de capacitate mare”, transmite ISU Tulcea.

Pompierii militari au intervenit pentru a limita extinderea flăcărilor la locuințele învecinate și au reușit în timp operativ ca incendiul la a patra locuință să fie lichidat.

În mai puțin de jumătate de oră de la primirea apelului, incendiul a fost localizat.

În jurul orei 7.30, incendiul a fost lichidat, iar ISU Tulcea spune că, cel mai probabil, focul a fost pus intenționat.

În urma incendiului, două locuințe au fost distruse de flăcări, o a treia a fost afectată parțial, iar la a patra casă a ars doar o mică suprafață din acoperiș.

„Intervenția pompierilor a fost una dificilă și cu risc mare de propagare a incendiului deoarece casele din acea zonă a orașului sunt foarte apropiate una de alta iar pompierilor le-a fost destul de greu să localizeze și să oprească la timp extinderea flăcărilor”, spun reprezentanții ISU Tulcea.

Nu au fost înregistrate victime.

Orașul Babadag se află situat la o distanță de 37 de kilometri de municipiul Tulcea, pe malul lacului cu același nume, având o populație de aproximativ 10.000 de locuitori. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite