Campionul mondial și european Cătălin Chirilă, desemnat cetățean de onoare al municipiului Tulcea

0
Publicat:

Sportivul Cătălin Chirilă, campion mondial și european la canoe simplu, a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Tulcea în cadrul festivalului Ivan Patzaichin FEST - Rowmania.

Primarul Ștefan Ilie și Cătălin Chirilă FOTO: Primăria Tulcea
Primarul Ștefan Ilie și Cătălin Chirilă FOTO: Primăria Tulcea

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie, pe scena festivalului Ivan Patzaichin FEST - Rowmania. 

Sportivul tulcean Cătălin Chirilă este campionul mondial în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, titlu obținut la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada), unde a obținut și medalia de argint pe 500 metri în proba de canoe simplu.

De asemenea, a obținut medalia de aur la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen, tot aici obținând și o medalie de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri.

Cătălin Chirilă a început practicarea acestui sport în anul 2012, la Clubul Sportiv Municipal Danubiu Tulcea, în cadrul căruia a efectuat perioada de juniorat. Din anul 2016 este component al secției de Kaiac - Canoe din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și al Lotului Național Olimpic de Canoe.

La ceremonia de premiere, Cătălin Chirilă a precizat că îi dedică medalia de aur lui Ivan Patzaichin, care a devenit campion olimpic tot la Munchen, în aceeași probă, în urmă cu 50 de ani. Sportivul a menționat faptul că a trăit senzația întoarcerii în timp când a concurat pe același canal pe care a concurat și Patzaichin.

„Referința lui nu este întâmplătoare – modestia, bunul simț, stăruința în muncă sunt valorile pe care le împarte cu marele nostru campion. Cătălin Chirilă este un model de devenire a unei personalități sportive”, spune Vasile Miron de la CSM Danubiu Tulcea.

El este cel care, în calitate de profesor și antrenor, l-a îndrumat pe Cătălin Chirilă să facă pasul spre marea performanță.

„Pe lângă calitățile sale biologice, forță, putere, viteză, Cătălin este călăuzit în carieră de un mare secret – hărnicia. Disciplina și ambiția ce îl caracterizează îi vor asigura drumul către alte mari performanțe”, adaugă Vasile Miron.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite