Motoare de barcă dispărute din Franța, descoperite în Delta Dunării. Ce explicații a dat proprietarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru motoare de barcă au fost descoperite de polițiștii Gărzii de Costă la un bărbat din Crișan. Motoarele figurau ca dispărute și erau căutate de autoritățile din Franța pentru confiscare.

Motoarele au fost găsite în comuna Crișan FOTO: Garda de Coastă
Motoarele au fost găsite în comuna Crișan FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, patru motoare de barcă, bunuri căutate în vederea confiscării de către autoritățile din Franța.

Miercuri, 28 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate, pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

„Astfel, pe raza localității Crișan, judeţul Tulcea, colegii noştri au identificat, patru motoare de barcă de 100, 130, 150 și 175 CP. În cadrul verificărilor efectuate, colegii noştri au stabilit că bunurile sus-menţionate aparţineau unui cetăţean roman. Acestea figurau ca fiind căutate pentru confiscare, alerta fiind emisă de către autoritățile din Franța”, transmite Garda de Coastă.

Bărbatul prins cu cele patru motoare a declarat în fața polițiștilor că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunurilor sus-menţionate.

Motoarele erau căutate în Franța pentru confiscare FOTO: Garda de Coastă
Motoarele erau căutate în Franța pentru confiscare FOTO: Garda de Coastă

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar bunurile, în valoare de 115.000 lei, au fost indisponibilizate de polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

În urmă cu două zile, autoritățile au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din Ungaria și China, 1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile, în valoare de aproximativ 2.800.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. 

Bunurile, estimate la o valoare de 2.800.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”, a comunicat Poliția de Frontieră.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite