Mașină modificată cu burghiul și colțare pentru rafturi, la omologarea RAR. Reacția specialiștilor FOTO

0
Publicat:

Un șofer s-a prezentat la reprezentanța Registrului Auto Român (RAR) Tulcea cu mașina modificată pentru omologare. Imaginile cu autoturismul au fost postate pe rețelele sociale.

Mașină adusă la omologare FOTO: RAR
Mașină adusă la omologare FOTO: RAR

Registrul Auto Român a postat vineri, 23 septembrie, pe pagina oficială de Facebook imaginile cu mașina tulceanului, arătând ce fel de improvizații a putut face acesta. 

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență”, spun cei de la RAR.

Dincolo de aspectul mașinii, care a atras peste 1.600 de comentarii în spațiul online,  inspectorii Registrului Auto Român atrag atenția că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor.

Mașina era „tunată” cu colțare pentru rafturi FOTO: RAR
Mașina era „tunată” cu colțare pentru rafturi FOTO: RAR

În plus, aceste modificări nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului.

„Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim... Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării”, adaugă reprezentanții RAR.  

Elementele adăugate nu cresc performanța mașinii FOTO: RAR
Elementele adăugate nu cresc performanța mașinii FOTO: RAR

Omologarea individuală se efectuează pentru vehiculele rutiere prezentate la RAR care se găsesc într-una din următoarele situaţii:

a) vehicule rutiere utilizate, care nu au mai fost înmatriculate în România. Sunt exceptate vehiculele care dețin omologare europeană de tip, au fost ultima dată înmatriculate într-un stat membru al Uniunii Europene şi a căror configuraţie nu a fost modificată.

b) vehicule rutiere înmatriculate în România, dar la care s-au modificat caracteristicile constructive menţionate în CIV.

Omologarea individuală se acordă unui vehicul care are un număr de identificare valid, îndeplineşte condiţiile constructive precizate în RNTR-7 şi care a fost declarat admis la verificarea stării tehnice efectuată în baza planului de operaţii din RNTR-1.

Un vehicul căruia i s-a acordat omologarea individuală primeşte de la RAR cartea de identitate a vehiculului.

Postarea RAR în care prezintă mașina modificată FOTO: captură Facebook
Postarea RAR în care prezintă mașina modificată FOTO: captură Facebook
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite