Descoperire impresionantă: sute de proiectile de război, îngropate în pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ISU Tulcea
FOTO ISU Tulcea

Sute de proiectile au fost descoperite în timpul unor săpături pentru ridicarea unei construcţii. Pirotehniştii avertizează populaţia că în astfel de situaţii nu trebuie atinsă sau mişcată muniţia.

Gruparea pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Tulcea a intervenit în seara zilei de marţi, 8 mai, pentru cercetarea, identificarea şi ridicarea unor elemente de muniţie provenite din urma conflictelor armate. Elementele de muniţie au fost descoperite în localitatea Baia, cu ocazia unor lucrări.

„Întrucât se înserează, cercetările grupării pirotehnice se întrerup. A fost delimitată zona în care se află proiectilele, iar pe parcursul nopţii, paza va fi asigurată de un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Până la acest moment au fost identificate un număr de 225 proiectile de calibrul 75 milimetri şi 2 proiectile de calibrul 125 milimetri. Cercetările vor fi reluate mâine dimineaţă. La faţa locului se va interveni şi cu un detector de metale, pentru ca membrii grupării pirotehnice să asigure asanarea terenului de întreaga muniţie”, a transmis marţi seara ISU Tulcea.

În dimineaţa zilei de miercuri, 9 mai, căutările cu un detector de metale au fost reîncepute. În sprijinul pirotehniştilor tulceni au venit şi specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa.

„Proiectile rămân pe poziţie, iar prin intermediul autorităţilor locale se va identifica un teren pentru amenajarea unui poligon improvizat în vederea distrugerii controlate”, adaugă reprezentanţii ISU Tulcea care transmit şi câteva reguli obligatorii în cazul în care descoperiţi muniţie.

LA GĂSIREA MUNIŢIEI RESPECTAŢI URMĂTOARELE REGULI PREVENTIVE:

- NU o atingeţi, NU o loviţi şi NU o mişcaţi.
- NU o introduceţi în foc.
- NU o duceţi la fier vechi.
- NU încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente
- Discutaţi cu copiii toate aceste reguli preventive şi explicaţi-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă.
- Anunţaţi imediat organul de politie cel mai apropiat sau sunaţi la numărul unic pentru urgenţe, 112.

Proiectile de razboi descoperite in Tulcea FOTO ISU Tulcea

Pe aceeaşi temă:

Ambarcaţiune răsturnată în Delta Dunării. 15 persoane au avut nevoie de ajutor

VIDEO Restricţii rutiere pe drumurile din judeţul Tulcea. Şcolile rămân închise


 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite