Ce spune ministrul Mediului despre lărgirea plajelor: Dacă sunt neconformități, vor fi remediate pe cheltuiala constructorului VIDEO

0
Publicat:

Aflat joi, 20 iunie, la Tulcea într-o vizită de lucru, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet a susținut că, în cazul în care există neconformități în ceea ce privește porțiunile unde plaja a fost lărgită, constructorul trebuie să remedieze neregulile pe banii săi. 

Reprezentanţii Apelor Române, mai exact reprezentanţii Administraţiei Bazinale Dobrogea Litoral sunt cei care au asigurat monitorizarea acelor lucrări, recepţia acelor lucrări şi plata lor. Cu alte cuvinte, dacă astăzi constatăm că la finalizarea lucrărilor sau în termenul de garanţie a acestora avem neconformităţi, obligaţia legală a constructorului, care are blocată şi o garanţie de bună execuţie, este aceea de a remedia acele neconformităţi pe cheltuială proprie şi de a ne asigura că turiştii beneficiază de confortul de care au nevoie", a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. 

Mircea Fechet
Mircea Fechet a efectuat o vizită de lucru la Tulcea. Foto: Captură Facebook (Arhivă)

Ministrul a fost întrebat și despre faptul că nu toate lucrările de lărgire a plajelor sunt realizate în mod similar și i s-a oferit ca exemplu plaja din Mamaia, unde nisipul nu este fin, iar intrarea în apă ar putea ridica probleme turiștilor. 

 „Ar trebui remediată”

Eu am participat personal la recepţia lucrărilor noi de combatere a eroziunii costiere. Avem zeci de mii de metri pătraţi de plajă nouă care arată foarte bine. Nisipul este foarte fin. Nu a existat nicio diferenţă între contractul de la Eforie sau de la Agigea şi contractul de la Mamaia. Mă refer la proiect. Deci, tehnologia de lărgire a plajelor, proiectul tehnic, studiul de fezabilitate şi tot ce au avut de făcut acele companii care au extins plaja a fost similar la fiecare dintre şantiere. E adevărat că, la recepţia lucrărilor, în timp ce noi ne-am făcut datoria peste tot, adică am plătit, unele lucrări s-au executat la o calitate în conformitate cu caietul de sarcini şi cu documentaţia de atribuire, iar altele se pare că au nişte neconformităţi. Acele neconformităţi vor fi remediate de către constructor pe cheltuială proprie dacă ele reprezintă o încălcare a condiţiilor din caietul de sarcini", a susținut Mircea Fechet. 

  În plus, el a susținut și că, în cazul în care la plaja de la Mamaia intrarea în apă se face brusc, la o adâncime mai mare poate fi privită ca o neconformitate care trebuie remediată. 

„Eu ştiu că fiecare proiect de extindere şi de lărgire a plajei presupune atât partea de plajă până la intrarea în mare, cât şi o distanţă suficient de mare până în larg, care, din informaţiile pe care le am eu, ar trebui să însemne în acelaşi timp o intrare lină în apă. Dacă acolo există nişte praguri, dacă există o adâncire accelerată a apei Mării Negre, prima concluzie la care mă gândesc este aceea că ar putea exista o neconformitate pe perioada de garanţie care ar trebui remediată", a mai spus Fechet.

  Mircea Fechet a efectuat joi o vizită la stația de monitorizare a sturionilor din Tulcea și a luat parte la eliberarea în Dunăre a puieților de sturion. 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite