Plaja desemnată drept cea mai frumoasă din lume, în pofida pericolelor care pândesc la tot pasul VIDEO

0
Publicat:

Plaja Palm Cove din nord-estul Australiei poate fi frecventată de crocodili şi încercată de cicloane tropicale, însă, în ciuda acestor pericole, revista de specialitate Condé Nast Travell a desemnat-o drept cea mai frumoasă plajă din lume, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În lupta pentrui acest titlu, superba plajă australiană a reușit să surclaseze plaje rivale precum Honopu din Kauai (o insulă din Hawaii), Ora din Indonezia şi Dune du Pilat din Franţa, grație celor doi kilometri de nisip alb şi un fundal compus din rânduri de palmieri.

Plaja Palm Cove este situată într-o regiune cu crocodili, iar la sfârşitul anului trecut, ciclonul tropical Jasper a afectat restaurantele şi hotelurile sale de lux.

„Nu face decât să valideze ceea ce localnicii ştiau deja despre Palm Cove"  

Primarul local, Terry James, este însă convins că ea îşi merită noul titlu datorită frumuseţilor ei naturale, în special „superbelor sale melaleuce" - o plantă australiană, cunoscută şi sub numele de „arborele de ceai".

„Recunoaşterea zonei Palm Cove ca fiind plaja numărul unu în lume de către o revistă şi un site renumit nu face decât să valideze ceea ce localnicii ştiau deja despre Palm Cove", a adăugat Terry James.

 Palm Cove. FOTO Facebook Visit Palm Cove
Palm Cove. FOTO Facebook Visit Palm Cove

Cum arată restul podiumului

Locul al doilea în acest clasament este ocupat de plaja Honopu de pe insula Kauai (Hawaii), iar locul trei i-a revenit plajei Brekon de pe insula Yell din Arhipelagul Shetland (Scoţia).

Numeroase alte plaje australiene apar, de asemenea, în lista întocmită de revista americană, inclusiv plaja Wategos din apropiere de Byron Bay, plaja Mona Vale de la periferia nordică a oraşului Sydney şi plaja Noosa din statul Queenslan.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite