Primarul Dominic Fritz explică de ce nu a asumat un vot „pentru” sau „contra” carantinării Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz a explicat de ce a ales să se abţină la votul pentru prelungirea carantinei în Timişoara
Dominic Fritz a explicat de ce a ales să se abţină la votul pentru prelungirea carantinei în Timişoara

În momentul în care prelungirea carantinei în Timişoara a fost supusă la vot în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-a abţinut. Ulterior, când Raed Arafat a decis prelungirea carantinei, Fritz a salutat decizia.

După ce propunerea de prelungire a carantinei în Timişoara şi mai multe localităţi periurbane a picat în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că s-a abţinut de la vot pentru că propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a fost ca, alături de Timişoara, să rămână în carantină Dumbrăviţa, unde este un primar USR, şi să iasă din carantină Moşniţa Nouă, unde este primar PNL.

„M-am abţinut la votul de astăzi pentru că nu puteam legitima o hotărâre ilogică ce ne duce la un şir nesfârşit de ieşiri şi intrări în carantină în UAT-uri diferite din jurul Timişoarei. Aşa cum am spus mereu, cred că o carantină are rost doar la nivel de zonă metropolitană. Carantina zonală din ultimele două săptămâni a reuşit să încetinească ritmul de creştere. De ce să renunţăm la o măsură care producea efect?”, a declarat Fritz după abţinerea din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma anunţului, Fritz a fost criticat pe reţelele sociale, mai multe persoane reclamând faptul că primarul Timişoarei nu a avut curajul să asume o hotărâre tranşantă. Întrebat de ce nu a asumat un vot pentru sau împotrivă şi a ales să se abţină, Dominic Fritz a explicat că nu ar fi putut vota în acelaşi timp pentru ridicarea carantinei în Moşniţa şi prelungirea carantinei în Timişoara, dar nici nu ar fi putut vota împotriva ridicării carantinei de la Moşniţa pentru că ar fi însemnat că votează împotriva prelungirii carantinei în Timişoara.

„Eu cred că această carantină este singura soluţie, dar este singura soluţie votată acum două săptămâni, cu toate cinci localităţi, nu într-o formă mai slabă sau mutilată. Eu mi-am asumat să îmi exprim imposibilitatea de a vota o măsură care cred că nu ar fi avut efectele dorite şi m-am abţinut. Cred că asta a fost decizia corectă. Faptul că Guvernul României s-a decis să continue carantina în forma votată acum două săptămâni confirmă că interpretarea mea a fost corectă”, a declarat Dominic Fritz.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Fritz acuză politizarea carantinei. DSP Timiş a propus carantină pentru localităţi cu primari USR-PLUS şi PSD şi ridicarea restricţiilor pentru cele cu primari PNL

Surpriză uriaşă. Timişoara iese din carantină deşi rata de infectare nu a scăzut, ci a crescut. Prelungirea restricţiilor a căzut la vot

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite