PNL şi USR, în conflict dur, la Timişoara. Dominic Fritz: „PNL nu s-a decis dacă vrea să fie în opoziţie sau la guvernare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce au fost împreună la Bucureşti pentru a susţine proiectele Timişoarei, Nica şi Fritz au intrat în conflict dur pe tema carantinarii Timisoarei
După ce au fost împreună la Bucureşti pentru a susţine proiectele Timişoarei, Nica şi Fritz au intrat în conflict dur pe tema carantinarii Timisoarei

Criticat dur de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL) pentru intrarea în carantină a Timişoarei, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a răspuns cu un atac la fel de dur.

„Într-o mişcare evident politicianistă, Alin Nica a început să mă atace ca să unească facţiunile din partid înainte de alegerile pentru şefia PNL Timiş. Înţeleg şi accept că aşa funcţionează politica. Recunosc, însă, că nu mi-aş fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situaţia periculoasă în care se află Timişoara şi judeţul Timiş” a reacţionat Fritz, potrivit căruia Alin Nica „a lansat o salvă de informaţii trunchiate şi acuzaţii, unele de-a dreptul bizare”.

„Adevărul este că lupta împotriva pandemiei a fost pasată în mare parte primăriilor. Preşedinţii de Consilii Judeţene au timp să orchestreze atacuri politice şi să facă campanie pentru alegeri interne. În perioada în care spitalele sunt încărcate şi timişorenii încearcă să-şi organizeze viaţa într-o carantină frustrantă, PNL Timiş pare să aibă un singur ţel: să saboteze tot efortul timişorenilor şi timişenilor de a ieşi din această situaţie critică cu riscul de prelungire a carantinei”, a mai arătat Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei i-a mai acuzat pe liberali că „nu folosesc această strategie pentru că le pasă de viaţa de zi cu zi a timişorenilor sau de timişenilor, ci ca să rămână sau să revină la butoane şi la robinete de bani publici, atacându-i pe cei care încearcă să facă curat după haosul lăsat în urmă”.

„PNL Timişoara încă nu s-a decis dacă vrea să fie în opoziţie sau la guvernare. Eu sunt decis să fac ce trebuie şi ce pot pentru timişoreni”, a mai punctat Fritz.

Ce a spus liberalul Nica despre Fritz

Într-o conferinţă de presă organizată luni, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica l-a criticat pe primarul Fritz pentru modul în care a gestionat pandemia.

„Primarul a avut cadrul contextual şi instrumentele şi nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare, ba mai mult, a trecut sub tăcere focarul de Covid de la Biroul de Urbanism, nu testează angajaţii, nu are proceduri interne şi a expus astfel populaţia la infectare în 3 cazuri prezentate în presă: coadă de la impozite, coadă de la ghişeele de transport public şi coadă pentru autorizaţii de vânzare a mărţişoarelor la o rată de peste 5 la mie.

Digitalizarea este inexistentă, a fost menţionată doar în campania electorală, însă nu s-a întâmplat nimic că să evităm aceste cozi din partea oamenilor care vor să îşi rezolve o problema pe linie de primărie. Cu părere de rău trebuie să o spun, în Primăria Timişoara nu există un sistem prin care să se asigure continuitatea activităţii acelui serviciu de urbanism care este blocat prin îmbolnăvirea angajaţilor”, a declarat Alin Nica.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite