Fritz acuză politizarea carantinei. DSP Timiş a propus carantină pentru localităţi cu primari USR-PLUS şi PSD şi ridicarea restricţiilor pentru cele cu primari PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz şi Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, sunt pe poziţii diferite când vine vorba de carantină
Dominic Fritz şi Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, sunt pe poziţii diferite când vine vorba de carantină

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, spune că s-a abţinut de la votul de astăzi, deşi susţine că poziţia sa este pentru o continuare a carantinei pentru întreaga zonă metropolitană.

Dominic Fritz s-a abţinut de la vot când a venit vorba de prelungirea carantinei în Timişoara şi în localităţile periurbane. Primarul oraşului de pe Bega a explicat pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat în şedinţa de sâmbătă seară din CJSUT. 

„Astăzi mi s-a cerut să votez, în acelaşi timp, pentru ridicarea carantinei din Moşniţa Nouă, unde rata de infectare este de 11,22, cea mai mare din zona carantinată, şi să votez pentru continuarea carantinei în Dumbrăviţa, cu o rată de 7,42, cea mai mică din zona carantinată. Am cerut explicaţii pentru această propunere Direcţiei de Sănătate Publică, dar nu le-am obţinut.  

Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice. 

Astăzi DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru UATurile cu primari din USR PLUS şi PSD, şi a propus ridicarea carantinei pentru UATurile cu primari PNL. Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii.  

Chiar documentul Institutului Naţional de Sănătate Publică, care avizează pozitiv ridicarea pentru Moşniţa şi Ghiroda, menţionează expres că ridicarea carantinei va duce la creşterea ratei de infectare şi că, în scurt timp, localităţile vor intra din nou în carantină.  

Am refuzat să particip la această înscenare.  

M-am abţinut la votul de astăzi pentru că nu puteam legitima o hotărâre ilogică care ne duce la un şir nesfârşit de ieşiri şi intrări în carantină în UATuri diferite din jurul Timişoarei. 

Aşa cum am spus mereu, cred că o carantină are rost doar la nivel de zonă metropolitană. Carantina zonală din ultimele două săptămâni a reuşit să încetinească ritmul de creştere. De ce să renunţăm la o măsură care producea efect? 

Sunt îngrijorat cum vom putea reduce rata de infectare în continuare fără măsuri mai restrictive pentru toată zona metropolitană - măsuri pe care le putem lua doar în scenariul carantinei.  

Eu sunt conştient că poziţia mea pentru o continuare a carantinei pentru întreaga zonă metropolitană nu este una populară. Dar uitându-mă ce se întâmplă pe planetă, în ţară şi în judeţ, nu văd o altă ieşire responsabilă”, a transmis Fritz. 


Vă mai recomandăm:
 

Surpriză uriaşă. Timişoara iese din carantină deşi rata de infectare nu a scăzut, ci a crescut. Prelungirea restricţiilor a căzut la vot

Carantina de la Timişoara nu a dat rezultate. Rata de infectare şi numărul persoanelor internate au crescut

Scandal după ce Timişoara a intrat în carantină. Şeful CJ: Fritz nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare

Timişoara în carantină. Alin Nica: Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei. A câştigat soluţia minimului efort pentru administraţie

 

Raed Arafat, după anunţul privind carantina în Timişoara: În weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, nu vor fi deschise mall-urile
 

Timişoara şi mai multe comune intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Lista restricţiilor

Dominic Fritz, contre cu preşedintele CJ Timiş: Alin Nica fabulează despre o posibilă decizie a primarului Timişoarei de a forţa carantina

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite