Surpriză uriaşă. Timişoara iese din carantină deşi rata de infectare nu a scăzut, ci a crescut. Prelungirea restricţiilor a căzut la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile din Timişoara se vor ridica duminică noaptea
Restricţiile din Timişoara se vor ridica duminică noaptea

Rata de infectare a crescut din 8 martie până acum, în Timişoara, de la 7,30 la mia de locuitori la 8,19 (20 martie). În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă

Timişoara şi cele patru localităţi - Giroc, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Dumbrăviţa au intrat în carantină, pentru 14 zile, din 8 martie. Rata de infectare a crescut din 8 martie până acum, în Timişoara, de la 7,30 la mia de locuitori la 8,19 (20 martie). Rata de incidenţă în celelalte localităţi carantinate (8 martie- 20 martie): Giroc 10,47/mia de locuitori – 10,42; Dumbrăviţa: 9,88 – 7,42; Moşniţa Nouă: 12,39 – 11,22, iar Ghiroda: 6,39 – 7,71. 

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a întrunit sâmbătă seara pentru a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localităţile: Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de şapte zile.

Având în vedere cifrele, toată lumea s-a aşteptat ca perioada de carantină să fie prelungită în Timişoara pentru încă o săptămână, minim. 

Surpriză uriaşă, însă, măsura de prelungire a carantinei a căzut la vot. 

În cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează: 20 voturi pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de şapte zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.  

În ceea ce priveşte comuna Moşniţa Nouă şi comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru acestea. 

Restricţiile se ridică începând de duminică noaptea.

„În această seară, în CJSU Timiş a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timişoarei şi a zonei periurbane. Deşi am luat poziţie fermă împotriva carantinei formale şi inutile, şi acum, şi în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creştere.  

Însă e important să privim spre viitor. Distanţarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măştii şi regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinaţi şi să respectaţi restricţiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timişorenii nu au nevoie de ameninţări ca să respecte măsurile legale.  

Pe lângă apelul către voi, cetăţenii, fac apel şi către Primăria Timişoara şi Prefectură, să prezinte un plan coerent şi inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională şi ajutor, acolo unde este nevoie”, a transmis Alin Nica, preşedintele CJ Timiş. 

Vă mai recomandăm:

Carantina de la Timişoara nu a dat rezultate. Rata de infectare şi numărul persoanelor internate au crescut

Scandal după ce Timişoara a intrat în carantină. Şeful CJ: Fritz nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare

Timişoara în carantină. Alin Nica: Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei. A câştigat soluţia minimului efort pentru administraţie

 

Raed Arafat, după anunţul privind carantina în Timişoara: În weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, nu vor fi deschise mall-urile
 

Timişoara şi mai multe comune intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Lista restricţiilor

Dominic Fritz, contre cu preşedintele CJ Timiş: Alin Nica fabulează despre o posibilă decizie a primarului Timişoarei de a forţa carantina

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite