Ministrul Transporturilor confirmă: un tronson de 15 kilometri de autostradă va fi deschis circulaţiei în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Buşe pe şantierul autostrăzii dintre Traian Vuia şi Margina FOTO mt.ro
Sorin Buşe pe şantierul autostrăzii dintre Traian Vuia şi Margina FOTO mt.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, şi reprezentanţi din conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au aflat, în acest final de săptămână, într-o vizită de lucru pe şantierul Autostrăzii Vestului.

Sorin Buşe a verificat stadiul lucrărilor pe Autostrada Lugoj – Deva. Acesta a fost interesat în special de stadiul lucrărilor de pe prima porţiune de pe Lotul 2. Acesta ar urma să fie singura bucată de autostradă inaugurată în România, în 2016. După vizita de la faţa locului, Buşe s-a arătat mulţumit şi a confirmat că cei cei 15 kilometri, între localităţile Margina şi Traian Vuia, vor fi deschişi circulaţiei luna viitoare. 

„Constat un progres notabil, de la ultima mea vizită, pe aceste şantiere. Antreprenorii au înţeles mesajul meu, iar faptul că 15 km vor fi finalizaţi până în decembrie 2016 este o dovadă clară a acestei mobilizări”, a declarat Sorin Buşe

În acest moment, pe Lotul 2 (28 km), gradul de execuţie este de peste 52%. Pe primul tronson de 15 kilometri, este finalizat, se fac ultimele retuşuri şi se aşteaptă inaugurarea promisă în decembrie. Pentru ceilalţi 13 kilometri vom mai avea de aşteptat. 

Odată cu inaugurarea singurului tronson de autostradă din România în 2016, şoferii vor putea circula de la Vama Nădlac până în dreptul localităţii Margina.

Autostrada Vestului

Conform informaţiilor oferite de conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe Lotul 3 (21 km), execuţia lucrărilor s-a realizat în proporţie de peste 70%, iar pe Lotul 4 (22 km), progresul fizic este de aproape 50%.

Autostrada Vestului

Sorin Buşe a discutat şi cu primarul Nicolae Robu despre o serie de proiecte, printre care şi Centura de Sud a Timişoarei. Pentru acest obiectiv a fost identificată sursa de finanţare – accesarea fondurilor europene. 

Conform proiectului, proiectul va fi realizat în regie proprie de CNAIR. “Lucrările vor începe în 2018 şi vor fi finalizate în termen de 12 luni. Suma totală necesară, precum şi traseul, vor fi stabilite cu exactitate doar dupa revizuirea studiului de fezabilitate”, susţin cei de la Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Imagini filmate din avion cu singura porţiune de autostradă ce ar putea fi inaugurată în România, în 2016 VIDEO

Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi

Una dintre cele mai spectaculoase porţiuni de autostradă din România, la poalele munţilor Poiana Ruscă. Un nou tronson va fi deschis în 2016 VIDEO

Imagini de vis cu aqua park-ul construit de timişoreni la 160 de kilometri de casă FOTO VIDEO

VIDEO Filmare aeriană cu autostrada care va lega Lugoj şi Deva

 

FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite