Gala Premiilor UNITER, la Timișoara. Fabrica de Decoruri va fi amenajată ca sală de teatru

0
Publicat:

Gala Premiilor UNITER va avea loc la Timișoara și va fi prezentată într-un concept nou, special creat pentru Capitala Europeană a Culturii. În cadrul evenimentelor de la Timișoara va fi deschisă noua sală de spectacole de la Fabrica de Decoruri.

Fabrica de Decoruri din Timișoara FOTO TNT
Fabrica de Decoruri din Timișoara FOTO TNT

Gala Uniter revine la Timișoara după șapte ani, cu un concept special creat pentru Capitala Culturală a Europei. Gala Uniter revine la Timișoara după șase ani, cu un concept special creat pentru Capitala Culturală a Europei. Vor fi prezentate cu această ocazie și nominalizările la secțiunea Cel mai bun spectacol de teatru.

Două dintre reprezentații, ale teatrelor din Constanța și Craiova, vor avea loc la Sala 2 a Teatrului Național. Al treilea spectacol, susținut de actorii din Iași, va fi găzduit însă de un spațiu nou în Timișoara. Este vorba de hala industrială a Fabricii de Decoruri care fi amenajată ca sală de teatru.

Fabrica de Decoruri din Timișoara FOTO TNT
Fabrica de Decoruri din Timișoara FOTO TNT

Mă bucur foarte mult că pentru a doua oară are loc Gala Uniter la Timișoara, a fost o primisiune în 2017, că se va învâmpla în 2021, e fantastic că se întâmplă acum. E fantastic că publicul va putea vedea cele trei spectacole nominalizate de juriu la categoria Cel mai bun spectacol al anului. Noi deschidem Atelierele și Fabrica de Decoruri, construită de Teatrul Național din Timișoara, cu finanțare integrală a Ministerului Culturii. Refuncționalizăm spațiul pentru o sală de spectacol. În acest spațiu industrial absolut superb, modern, vom amenaja o sală pentru 200 de spectatori. E un spațiu industrial pentru spectacolul de teatru”, a spus Ada Hausvater directorul Teatrului Național din Timișoara.

Fabrica de Decoruri din Timișoara FOTO TNT
Fabrica de Decoruri din Timișoara FOTO TNT

Atelierele și Fabrica de decoruri este un proiect unic în România, care a foist inaugurat în 2012.

Teatrul Național din Timișoara poate produce decoruri de teatru pentru toată România”, a adăugat Ada Hausvater.

Gala Uniter, exclența teatrului românesc, este susținut și de Ministerul Culturii.

Pe toate canalele se fac și desfac guverne, important e mesajul Ministerului Culturii, indiferent cine e acolo, care e de susținere a artei, a culturii române. Felicităm Uniter pentru că este cea mai autorizată voce în acest moment în a evalua, a susține, a lăuda și a critica viața teatrală din România. Ministerul Culturii are un parteneriat solid cu Uniter. Nu suntem doar susținători financiar, prin infrastructura pe care o avem, dar suntem într-un într-un dialog permanent în ceea ce privește transformarea în bine a fenomenului cultural românesc”, a spus ministrul Lucian Romoșcanu

Gala Uniter din 2017 a fost tot la Timișoara FOTO Adrian Piclișan
Gala Uniter din 2017 a fost tot la Timișoara FOTO Adrian Piclișan

La conferința de presă de la București, de luni, 29 mai, a fost prezent și Dan Diaconu, consilierul președintelui Consiliului Județean Timiș - unul din finanțatorii Galei Uniter.

Îmi aduc aminte că în urmă cu șase ani, mesajul maestrului Caramitru de pe scena Teatrului Național era: ne vedem la Gala Uniter în anul Capitalei Culturale Europene. Era primul an după ce am câștigat acest titlu. De atunci a venit pandemia, 2021 s-a transformat în 2023. Sunt bucuros să fim parteneri în livrarea acestei gale de excelență a teatrului românesc, în Timișoara. Va fi un eveniment care va atrage un public numeros”, a declarat Dan Diaconu.

Spectacolele teatrelor din  Constanța, Craiova și Iași sunt programate în zilele de 7, 8 și 9 iunie, iar Gala Premiilor UNITER se va desfășura la Teatrul Național pe 12 iunie.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite