John Malkovich joacă la Timișoara. Celebrul actor, dublu nominalizat la Oscar, urcă pe scena Teatrului Național Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În rolul pe care-l va juca la Timișoara, John Malkovich construiește autobiografia fictivă a criminalului în serie Jack Unterweger, acela care, în anii '90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia.

John Malkovich FOTO arhivă Adevărul
John Malkovich FOTO arhivă Adevărul

Teatrul Național din Timișoara continuă Anotimpurile FEST-FDR cu un eveniment unic, o premieră absolută pentru Timișoara și un moment de vârf al Capitalei Europene a Culturii. Joi, 20 iulie 2023, și vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19, Teatrul Național prezintă spectacolul The Infernal Comedy / Comedia infernală, avându-l ca protagonist pe celebrul actor american John Malkovich.

Dublu nominalizat la Oscar, la Globul de Aur și pentru premiile BAFTA, actorul-vedetă a jucat în numeroase filme cu impact la nivel mondial. Amintim celebrul Dangerous Liaisons / Legături primejdioase sau Being John Malkovich, unde își interpretează propriul personaj.

Actorul american își construiește cariera și prin alte filme celebre: The Iron Mask / Omul cu masca de fier, Empire of the Sun / Imperiul soarelui, The Sheltering Sky / Ceai în Sahara, Death of a Salesman / Moartea unui comis voiajor sau Of Mice and Men / Despre oameni și șoareci. Personajul său din Con Air / Avionul condamnaților, Cyrus „The Virus”, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai impresionante personaje negative ale cinematografiei celei de-a doua jumătăți a secolului al XX-lea.

john malkovich afis jpg

The Infernal Comedy este un spectacol pe care autorul său, Michael Sturminger, care semnează și regia artistică, l-a scris special pentru celebrul actor, construind un dialog între limbajul vorbit și cel cântat, universul sonor – punctat de muzica lui Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini – fiind susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijată de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului.

Povestea se bazează pe povestea reală al lui Jack Unterweger, un criminal condamnat, poet apreciat (în 1984, autobiografia scrisă în celulă sa, “Purgatoriul”, a devenit un bestseller), care după ce a fost eliberat condiționat, a devenit o vedetă în lumea literară, dar a ucis un număr mare de prostituate la Viena, Graz, Praga și Los Angeles.

John Malkovich construiește autobiografia fictivă a criminalului în serie, acela care, în anii '90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia. The Infernal Comedy s-a jucat în peste 150 de săli de spectacol din întreaga lume, în țări de pe trei continente. 

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite