Cât de important poate fi consumul a minimum cinci nuci zilnic. „Americanii sunt înverşunaţi în a consuma aceste produse“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nucile au efect benefic asupra creierului, asupra inimii, articulaţiilor şi a întregului sistem cardio-vascular. Atenuează şi efectele negative pe care grăsimi le au asupra organismului.

Am intrat în plin sezon al nucilor. Pieţele volante sunt deja pline cu acest aliment delicios, care are şi multe calităţi terapeutice de invidiat. Consumate zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat, ne spune medicul dietetician Lavinia Bratu.

„Dacă nu aţi ajuns în pieţe, e musai să mergeţi în următoarea perioadă. Pe lângă legumele şi frunctele de sezon, pe lângă tot ce-i verde, o să vedeţi nuci. E sezonul nucilor. De curând, citeam nişte studii făcute de americani - care sunt înverşunaţi în a consuma aceste produse. Aceste studii spun că între cinci şi opt nuci pe zi ne ţin arterele flexibile, ne ţine inima sănătoasă. Sunt nişte proteo-olaginoase cu efecte foarte bune asupra creierului - nuca are şi forma creierului, asupra inimii, articulaţiilor, asupra întregului sistem cardio-vascular. Nucile pot fi consumate la orice masă în care se află alte grăsimi, pentru că atenuează efectele negative pe care aceste grăsimi le au asupra organismului”, a declarat Lavinia Bratu.

Medicul susţine că cei care nu au probleme cu greutatea pot consuma nuci la orice oră, iar cei care sunt se luptă cu kilogramele în plus este bine să le consume în prima parte a zilei.


„Consumaţi nuci, spargeţi câteva nuci pentru o zi, două, şi bucuraţi-vă familia. Poate fi folosit la micul dejun, poate fi pachet pentru copii la şcoală, împreună cu nişte fructe, dar poate fi alături de orice masă. Cinci-opt nunci pe zi oferă un aport de magneziu, care este atât de căutat în dieta noastră. De exemplu, consumatorii de cafea trebuie să consume magneziu şi calciu. Eu, care nu mănânc carne, ştiu foarte bine că nucile, alături de cereale şi leguminoase, oferă echilibrul de aminoacizi esenţiali corpului”, a mai spus Lavinia Bratu.

Citiţi şi:

O cură cu pepene curăţă organismul de toxine şi aduce un surplus de vitamine


Excesul de sare dăunează sănătăţii, dar nici nu e bine să o excludem. Care sunt alternativele sănătoase

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite