A sosit podul pentru Pasajul Popa Şapcă. "Lucrarea va fi gata până la venirea iernii" VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucări pe strada Popa Şapcă din Timişoara
Lucări pe strada Popa Şapcă din Timişoara

Podul pentru pasajul “Popa Şapcă”, peste care vor trece trenurile şi pe sub care vor circula maşinile, a sosit. Primarul Timişoarei este convins că lucrările se vor încheia până la sosirea iernii.

Lucrarea la pasajul “Popa Şapca” din Timişoara intră într-o nouă etapă. Structura care va reprezenta podul a fost construită şi a fost transportată pe şantierul de pe strada Popa Şapcă. Primarul Timişoarei s-a arătat bucuros de veste şi este optimist că lucrarea va fi gata înainte de termen, înainte de sosirea iernii. 

“Am o mare surpiză. Podul de Popa Şapcă a sosit. Este o construcţie metalică imensă, gata făcută. A fost confecţionată şi adusă în Timişoara gata făcută. Aici este altă tehnică decât la Pasajul Jiul. Structura are 25 metri lungime şi 5,4 metri lăţime. Se va pune pe culeele ce urmează să fie finalizate. Am obţinut aprobarea de la CFR, le mulţumesc pentru asta, să întrerupem traficul feroviar din 21 august, o săptămână, pentru a monta acest pod, mai întâi suporţii”, a declarat Nicolae Robu. 

Primarul afirmă că există ca lucrarea să fie finalizat cu jumătate de an înainte de termen. „Ambele firme sunt excelente, cea austriacă de la Pasajul Jiul şi cea din Arad, care se ocupă de Popa Şapcă. A apărut o compertiţie între ele, să finalizeze lucrarea înainte de termenul final cu cât mai mult timp. E de lăudat. Competiţia e dusă în respect reciproc. Pentru noi este extrem de important să nu ne prindă iarna cu una dintre cele două pasaje. Ştiam că la Jiul lucrarea va fi gata în septembrie, dar pe Popa Şapcă au fost şi lucrările arheologice. Am înţeles că se vor încheia în cel mult două săpămâni”, a adăugat Robu. 

Lucrările la Pasajul Popa Şapcă valorează aproximativ 5,4 milioane de euro, bani de la bugetul local. După finalizarea acestora strada ar urma să aibă patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, de la Punctele Cardinale până la intersecţia cu Cimitirul Eroilor, dar şi piste de biciclete şi trotuare moderne.



Citiţi şi:

Operaţiunea de montare a noilor poduri de cale ferată la pasajul Jiul VIDEO

Primarul Timişoarei a trecut cu bine peste operaţia de hernie. La o zi după intervenţie, Robu postează pe Facebook despre lucrările din oraş

Pasajul Jiul din Timişoara se construieşte la lumina reflectoarelor. Muncitorii s-au aflat la lucru şi duminică seara FOTO

Imagini spectaculoase cu şantierul pe care îl înjură acum toţi şoferii din Timişoara. Pe aici treceau în fiecare oră 3.000 de maşini FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite