VIDEO A început Gărâna Jazz Festival. Transmisiune live din Poiana Lupului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia 21 a Festivalului de Jazz de la Gărâna se va desfăşura în perioada 6-9 iulie, în Munţii Semenicului. Puteţi vedea live concertele prin transmisiunea realizată de Radio Timişoara.

Gărâna – o pitorească localitate de munte, aflată la 1.000 de metri altitudine, este locul spre care se îndreaptă atenţia iubitorilor de muzică de calitate. A 21-a ediţie a festivalului Gărâna Jazz a început astăzi, joi.   
 

Primii pe scena din Piana Lupului sunt suedezii din trupa Tonbrucket, formaţia lui Dan Berglund, celebrul basist al fenomenalului grup Esbjorn Svenson. 
 

Urmează austriecii de la Wolfgang Muthspiel Quintet, iar apoi Sebastian Spanache Trio din Timişoara. Seara se va încheia cu chitaristul american David Torn. 
 

Puteţi urmări live concertele de la Gărâna Jazz Festival şi din faţa calculatoarelor sau a smart-phone-urilor. Transmisia este realizată de Radio Timişoara: 

LIVE GĂRÂNA JAZZ FESTIVAL 2017 

Vineri, vor concerta Melt Trio din Germania, Ha Noi Duo din Vietnam (o mare surpriză), Vasil Hadzimanov din Serbia şi Thy Veils, proiectul condus de Daniel Dorobanţu, în care segmentul video şi efectele speciale de lumină vor surprinde publicul de la Gărâna. 
 

Sâmbătă va fi o altă zi special. Va fi deschisă de fantasticul Omar Sosa şi grupul Guarteto Afrocubano. Al doilea nume este un grup din Norvegia, Hakon Kornstad Quartet. Seara se încheie cu un legendar muzician din America, chitaristul Bill Friesell. 

În ultima zi, duminică, concertează suedezii de la Bobo Stenson Trio, Enrico Rava şi Tomasz Stanko –un tandem de trompetişti de mare clasă, între cei mai buni din lume, iar la final rămâne cel mai important nume al festivalului: John Scofield  - dublu laureat Gremmy în acest an. Este unul dintre cei mai mari chitarişti de jazz din istorie. 
 

Bilete şi cazare

Abonamentul pentru cele patru zile costă 300 de lei, iar un bioletz pe zi costă 85 de lei. Conform organizatorilor,  locuri în pensiunile şi hotelurile din zonă nu prea mai sunt. Dar cu siguranţă soluţii se pot găsi la sătenii din Gărâna sau satele vecine Brebu, Văliug sau Cuptoare. La fel ca în anii precedenţi, foarte mulţi vor campa cu corturile. 
 

Citeşte şi:

INTERVIU Gărâna Jazz Festival 2017, pe ultima turnantă. „Nu există muzicieni de rangul doi. E o ediţie de mari vedete“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite