Pasajul Jiul din Timişoara se construieşte la lumina reflectoarelor. Muncitorii s-au aflat la lucru şi duminică seara FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul Jiul în nocturnă FOTO Ştefan Both
Pasajul Jiul în nocturnă FOTO Ştefan Both

Muncitorii firmei austriece Porr s-au apucat serios de treabă la Pasajul Jiul-Circumvalaţiunii, pentru că reluarea circulaţie este estimată pentru luna septembrie a acestui an.

Dacă în prima parte a anului nu s-a văzut prea multă mişcare pe şantierul de la Pasajul Jiul, odată cu montarea structurii de rezistenţă a pasajului muncitorii lucrează şi la lumina reflectoarelor. În câteva zile structura de beton (numită şi culee) a fost împinsă sub pasaj cu un utilaj hidraulic.

Muncitorii firmei austriece Poor au putut fi văzuţi la muncă şi duminică seara, în nocturnă, după ora 22.00. Deşi este considerată cea mai importantă fază a lucrărilor, circulaţia maşinilor nu a fost perturbată. 

Firma Porr a avut numeroase lucrări de acest gen în Austria, dar în România este o premieră pentru ei.


Pasajul Jiul în nocturnă

Prin culeea care a străpuns pasajul urmează să se amenajeze trotuarul pietonal. Odată cu finalizarea acestei etape va începe montarea podurilor şi apoi lărgirea efectivă a pasajului la cinci benzi.

Autorităţile locale speră ca proiectul să fie finalizat în luna septembrie a acestui an, chiar dacă termenul din contract este în primăvara anului 2018.

Pasajul Jiul în nocturnă

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 18 milioane de lei, fără TVA. Banii provin de la bugetul local.

Pasajul Jiul în nocturnă

Se aşteaptă şi redeschiderea străzii Jiul, care a fost lărgit de la două benzi la patru. 

Pasajul Jiul în nocturnă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite