Alegeri locale 2024. Doi primari din Mureș sunt la egalitate și este nevoie de un nou scrutin

0
Publicat:

Doi candidați la primăria Chețani, din județul Mureș, au trăit cu sufletul la gură alegerile locale 2024. Au primit același număr de voturi, așa că este nevoie de un nou scrutin.

Alegeri locale 2024. FOTO Adevărul
Alegeri locale 2024. FOTO Adevărul

Locuitorii comunei Chețani din județul Mureș vor fi chemați din nou la alegeri, pentru că nu s-au decis cu cine să meargă ma ideparte. Doi candidați au exact același număr de voturi, așa că se vor organiza noi alegeri peste două săptămâni.

Rezultate alegeri locale 2024. Preşedintele Forţa Dreptei Mureş, Mihai-Dan Fărcaş, a anunţat, marţi, 11 iunie 2024. că în comuna Cheţani, pentru funcţia de primar s-a înregistrat o egalitate de 431 de voturi la 431, între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD) - primar în funcție, şi candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, Daniel Bega.

Surprinzător, atât candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, domnul Bega Daniel, cât şi Mocan Emil Florin, primar în funcţie, candidatul PSD, au oprit contorul voturilor la 431! Egalitate! Ceva mai rar întâlnit în ultima perioadă (...) A fost o competiţie grea în tot judeţul, multă confuzie privind variantele de alianţe pe care alegătorii le puteau alege, atunci când căutau Forţa Dreptei sau PMP, de aceea această ultimă bătălie electorală este foarte importantă pentru noi, pentru că putem da un primar şi noi şi putem ponta prezent în administraţia locală a comunei Cheţani”, a declarat Mihai-Dan Fărcaş, preşedintele Forţa Dreptei Mureş, potrivit Agerpres.

Candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, Daniel Bega, a spus că regretă faptul că nu a contestat persoanele care au obţinut viza de flotant în Cheţani.

Îmi pare rău că nu am contestat flotanţii mutaţi pentru scop electoral, actuali angajaţi în cadrul primăriei Cheţani, ce până acum câteva luni erau înregistraţi şi cu îndemnizaţie de transport, ei locuind fizic şi real în Luduş”, a precizat candidatul alianţei, Daniel Bega.

Primarul comunei Cheţani, Emil Florin Mocan, primar în funcție și candidat la alegerile locale 2024, a spus că voturile au fost numărate şi de 7-8 ori.

Dorinţa cetăţenilor a dus la această egalitate de voturi. Trebuie să respectăm rezultatele. În continuare îmi voi aduna echipa şi să câştigăm, să ducem o campanie curată. Din păcate, adversarii au dus o campanie murdară, cu minciuni. Voi cere sprijinul tuturor forţelor, chem alături de mine toate forţele politice care m-au susţinut şi în mandatul trecut, pentru a duce la bun sfârşit proiectele mari pe care le avem în desfăşurare. Cer susţinerea tuturor, fără niciun beneficiu, în sensul că nu promit şi nu am promis la nimeni niciun fel de funcţie, cum adversarii încearcă să promită. Sunt secţii de votare în care voturile exprimate s-au numărat şi de 7-8 ori, în special la Cheţani”, a declarat presei Emil Florin Mocan.

Nu este singurul caz de acest gen la alegerile locale din 2024. În Poşaga, o comună din Apuseni, județul Alba, actualul edil, aflat în funcţie din 2012, liberalul Ionel Bulgăr, a avut la alegerile de duminică acelaşi număr de voturi ca reprezentanta Partidului Social Democrat, Aurelia Popa.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite