Alegeri locale 2024. Tensiuni la Sectorul 2. Radu Mihaiu contestă rezultatele votului: „Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a lăsat cu scandal și la sediul Biroului Electoral din Sectorul 2, unde Radu Mihaiu a contestat în miez de noapte numărarea voturilor, după ce potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2024, Rareș Hopincă a fost declarat noul primar al sectorului.

Radu Mihaiu, contestă numărătoarea voturilor -Foto Facebook
Radu Mihaiu, contestă numărătoarea voturilor -Foto Facebook

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu spune că îi lipsesc 280 de voturi de la o secție de votare, astfel, a mers la sediul Biroului Electoral din Sectorul 2. 

La sectorul 2, diferența dintre cei doi candidati este de doar câteva sute de voturi, puțin peste 600 de voturi. 

Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL, a obținut victoria la alegerile locale, adjudecându-și 43,25% din votur, mai exact 49.170 de voturi, potrivit celor mai noi date. Radu Mihaiu, reprezentantul partidului ADU, s-a aflat la mică distanță, cu 42,69% din voturi, adică 48.531, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente. 

Radu Mihaiu a încercat să-și facă prezența simțită însoțit de susținători la Biroul Electoral.  

„Am venit aici sa cer renumărarea voturilor la o secție unde în dreptul meu pe procesul verbal au fost puse voturile unui alt candidat", a transmis Radu Mihaiu, pentru Antena3.ro. 

Pe de altă parte, Rareș Hopincă îl acuză pe Radu Mihaiu de abuz, deoarece încearcă să pună presiune pe membrii Biroului Electoral.  

Într-adevăr, actualul primar nu recunoaşte rezultatul votului şi am fost informaţi de către colegii din Biroul Electoral de sector, că pune presiune pe aceştia pentru anularea unor procese verbale, reluarea numărătorii în diferite secţii unde dânsul consideră că a pierdut şamd.”, a precizat Rareș Hopincă, într-o intervenție la Sinteza Zilei. 

Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”, a mai afirmat Radu Mihaiu, potrivit sursei citate. 

Rareș Hopincă conduce în cursa pentru Primăria Sectorului 2, în timp ce Radu Mihaiu, actualul primar, se află la o mică distanță în urma sa, conform rezultatelor parțiale. 

Până la urmă, s-a lăsat cu intervenția Jandarmeriei. 

„Astăzi, 10 iunie 2024, la Biroul Electoral Sector 2, un candidat la Primăria Sectorului 2 a apelat 112, reclamând faptul că nu este lăsat să intre în incinta instituției, pentru a asista la numărarea voturilor.Jandarmii prezenți la fața locului au anunțat președintele Biroului Electoral de Sector, care a decis să permită accesul în interior tuturor candidaților prezenți. Totodată, susținătorii unuia dintre candidați au solicitat și permiterea accesului lor, însă președintele secției a refuzat această solicitare. Jandarmii le-au pus în vedere să respecte prevederile cadrului legal în vigoare, incidente climatului de ordine și liniște publică.”, precizează un comunicat transmis de Jandarmeria București. 

Jandarmii au reamintit și de dispoziţiile art. 3, alin. 2 din Hotărârea BEC nr. 154H/21.05.2024 care subliniază că „alături de membrii şi de personalul tehnic auxiliar al birourilor electorale ale secţiilor de votare, la operaţiunile de numărare a voturilor si de consemnare a rezultatelor votării pot asista candidaţi, persoane acreditate şi delegaţiile formaţiunilor politice şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale acreditaţi în condiţiile Hotărârii BEC nr. 163H/24.05.2024, care se aflau în incinta localului de vot atunci când votarea se declară încheiată”.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite