Trenuri blocate în Defileul Jiului din cauza unor căderi de pietre. Un stâlp de la rețeaua electrică de transport a fost rupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe trenuri sunt blocate în după-amiaza zilei de marți, 3 octombrie, în Defileul Jiului, în zona Pietrele Albe, pe teritoriul județului Gorj.

Un stâlp a fost rupt de căderea pietrelor Foto: Alex Lancuzov
Un stâlp a fost rupt de căderea pietrelor Foto: Alex Lancuzov

Trenurile care circulau pe Defileul Jiului au rămas blocate pe traseu după ce mai mulți bolovani au căzut pe șine. Incidentul s-a produs în zona Pietrele Albe, în apropiere de Mănastirea Lainici.

Zeci de călători au așteptat în garnituri până când autoritățile au găsit o soluție.

CFR a anunțat că persoanele aflate în vagoane sunt transbordate cu mijloace auto.

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători pe relația Lainici și Petroșani se desfășoară în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto. Măsura de transbordare cu mijloace auto a călătorilor din trenurile IR 1823 București Nord – Deva, IR 1836 Cluj Napoca – București Nord și R 2084 Pietroșani – Craiova este necesară pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe intervalul Lainici – Petroșani, după ce mai multe bucăți de stâncă, desprinse de pe versant, au rupt un stâlp de susținere și firul de contact între stațiile Stâmbuța – Pietrele Albe, la km 108+600“, se arată într-un comunicat al CFR.

Lucrătorii au intervenit pentru înlocuirea stâlpului și degajarea stâncilor de pe liniilor de cale ferată.

Menționăm faptul că, personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova intervine în zona km 108+600 cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea bucăților de stâncă de pe calea ferată, înlocuirea stâlpului de susținere și a firului de contact pe toată zonă afectată, astfel încât redeschiderea traficului feroviar să se reia în cel mai scurt timp. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova, urmare producerii acestui incident, cu precizarea că personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru finalizarea intervențiilor desfășurate la fața locului, în vederea redeschiderii circulației în condiții normale și în deplină siguranță”, a transmis CFR.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite