CFR Călători, singura companie interesată de contractul privind asigurarea de servicii publice de transport cu rame electrice

0
Publicat:

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a anunțat vineri, 29 septembrie, că CFR Călători este singura companie care a depus o ofertă în cadrul primei proceduri de atribuire competitivă pentru contractul privind asigurarea de servicii publice de transport feroviar de călători cu rame electrice.

Noile rame electrice vor fi livrate de companiei Alstom Ferroviaria S.p.A FOTO arhivă Adevărul
Noile rame electrice vor fi livrate de companiei Alstom Ferroviaria S.p.A FOTO arhivă Adevărul

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) anunță depunerea unei oferte, de către operatorul public de transport feroviar de călători SNTFC CFR Călători SA, în cadrul primei proceduri de atribuire competitivă a unui Contract de Servicii Publice privind îndeplinirea obligațiilor de serviciu public de transport feroviar de călători, licitație derulată prin intermediul platformei publice a Bursei Române de Mărfuri (BRM)

Contractul vizează prestarea serviciilor publice, cu ajutorul primelor rame electrice achizitionate de ARF, prin intermediul contractului atribuit în aprilie 2022 companiei Alstom Ferroviaria S.p.A.

harta servicii publice de transport feroviar jpg

Serviciile contractate sunt preconizate a începe în decembrie 2023, prima ruta de serviciu fiind între București și Constanța. Pe măsura ce trenurile sunt livrate de către producătorul francez și puse la dispoziția operatorului, serviciile vor acoperi rutele ce deservesc municipiile reședință de județ: Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșita (prin nodul feroviar de la Caransebeș), Timișoara, Ploiești, Brașov, Alba Iulia, Deva, Arad, Târgu Jiu.

Contractul va avea o valabilitate de 5 ani și constituie unul dintre pașii concreti făcuți de România pentru asigurarea tranziției către o piață a serviciilor publice de transport feroviar de călătorii guvernată, exclusiv, prin contracte atribuite competitiv, conform normelor naționale și europene în vigoare.”, anunță ARF prin intermediul unui comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

rama electrica alstom foto facebook arf jpg

Contractul vizează prestarea serviciilor publice cu ajutorul primelor rame electrice achiziţionate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară prin intermediul contractului atribuit în aprilie 2022 companiei Alstom.

Serviciile contractate sunt preconizate a începe în decembrie 2023, prima rută de serviciu fiind între Bucureşti şi Constanţa. Pe măsură ce trenurile sunt livrate de către Alstom şi puse la dispoziţia operatorului serviciile vor acoperi rutele ce deservesc municipiile reşedinţa de judeţ Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa (prin nodul feroviar de la Caransebeş), Timişoara, Ploieşti, Braşov, Alba Iulia, Deva, Arad, Tărgu Jiu”, se menţionează în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite