Tâmplar din Gorj reținut pentru o evaziune fiscală de peste 700.000 de lei

0
Publicat:

Un om de afaceri din județul Gorj a fost reținut de procurori sub acuzația de evaziune fiscală, în urma perchezițiilor care au avut loc în dimineața zilei de marți, 5 martie 2024.

Gorjeanul a fost reținut pentru 24 de ore Foto: Arhivă Adevărul
Gorjeanul a fost reținut pentru 24 de ore Foto: Arhivă Adevărul

Oamenii legii au efectuat în dimineața zilei de marți, 5 martie 2023, nouă percheziții în șase locuri. 

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în luna iulie 2023, la sesizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În dimineața zilei de 5 martie 2024 au fost efectuate percheziții la 6 locații de pe raza județului Gorj, într-un dosar penal in care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscala în formă continuată“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Cercetările penale sunt efectuate de către lucrători de poliție din cadrul I.P.J- Gorj — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

„În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi suspecți, o persoana fizică și una juridică, reținându-se că în perioada 2019 — 2022 nu au înregistrat în evidențele contabile ale societății comerciale veniturile realizate din vânzarea de produse de tâmplărie, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat“, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul estimat este de peste 724.000 de lei

Prejudiciul estimat se ridică la peste 724.000 de lei, compus din TVA, în sumă de 665.481 lei, și impozit pe veniturile microîntreprinderilor, în sumă de 59.235 lei, la care se adaugă accesoriile, dobânzi și penalități, calculate conform Codului de procedură fiscală.

Perchezițiile au fost efectuate în baza unor mandate emise de judecător, la solicitarea procurorului.

„În cursul zilei de 5 martie 2024 s-a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de suspectul persoană fizică, de către organele de poliție, cu aprobarea procurorului de caz. Urmărirea penală continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni și recuperării prejudiciului, urmând a fi dispuse în continuare măsuri legale“, au mai transmis procurorii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite